Ukulturen i XXL

Jan Petter Sissener mener XXL-anmeldelse burde blitt børsmeldt: – En selvfølge

Markedet reagerte på nyheten om at XXL politianmeldes med å sende aksjen ned, men noen børsmelding fra selskapet ble aldri sendt.

Investor Jan Petter Sissener er aksjonær i XXL. XXL-aksjen svekket seg på det mest fem prosent etter nyheten om at selskapet politianmeldes av Forbrukertilsynet for brudd på straffelovens bestemmelse om bevispåvirkning.
 • Anders Nybakken Kvale
 • Asgeir Aga Nilsen
 • Sindre Hopland
 • David Bach
Publisert:

Torsdag ettermiddag skrev E24 at Forbrukertilsynet politianmelder XXL etter prisjuks.

E24 får opplyst at XXL da var kjent med anmeldelsen.

Porteføljeforvalter og XXL-aksjonær Jan Petter Sissener er svært kritisk til at sportsutstyrskjeden har visst om anmeldelsen mot selskapet og ikke umiddelbart meldte om den selv.

– Det synes jeg absolutt de burde gjort. Det er kurssensitiv informasjon, så det burde være en selvfølge. Det er ikke snakk om en privatperson som føler seg forulempet, men hele selskaper, sier Sissener.

Les også

Forbrukertilsynet politianmelder XXL etter prisjuks

Sissener-fondet Canopus kom sist uke inn på eiersiden i XXL med en post på 250.000 aksjer, som gjør fondet til 34. største aksjonær. Sissener påpeker at XXL-posten utgjør en liten del av fondet hans.

Børsen: Må vurdere om det er innsideinformasjon

XXL-aksjen falt på det meste rundt fem prosent på Oslo Børs etter nyheten.

Kommunikasjonssjef Geir Harald Aase ved Oslo Børs viser til lovverket.

– Generelt har børsnoterte selskaper informasjonsplikt. Den er knyttet opp til hva som er definert som innsideinformasjon. Når et selskap blir kjent med et slikt forhold, i dette tilfellet en anmeldelse, må selskapet gjøre en vurdering om dette utgjør innsideinformasjon, sier han.

Aase vil ikke si noe om Børsens vurderinger av situasjonen.

Les på E24+

Pål Wibe om snuoperasjonen i XXL: – Vi må gjenskape stoltheten internt

Løpende vurderinger

Ifølge Verdipapirhandelloven er innsideinformasjon blant annet opplysninger om forhold som er egnet til å påvirke kursen på de finansielle instrumentene merkbart, og som ikke er offentlig tilgjengelig eller allment kjent i markedet.

XXL-aksjen falt 3,20 prosent til kurs 13,29 kroner på Oslo Børs ved børsdagens slutt. Aksjen var opp rundt en prosent i forkant av bekreftelsen av anmeldelsen. På det verste var aksjen ned rundt 4,5 prosent.

Kommunikasjonsrådgiver Marte Ramuz Eriksen i PR-byrået Zynk, som representerer XXL, går ikke inn i detaljer på hvilke vurderinger som ble gjort i forbindelse med anmeldelsen.

– Vi gjør selvsagt løpende vurderinger med tanke på hva som skal meldes til markedet eller ikke. Og som du ser har vi ikke sendt ut børsmelding i dag, skriver Eriksen i en tekstmelding til E24.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Ukulturen i XXL
 2. XXL
 3. Oslo Børs
 4. Jan Petter Sissener
 5. Finanstilsynet

Flere artikler

 1. Statens tøffe Norwegian-krav ble vedtatt i ekspressfart – uten forhandling

 2. Finanstilsynet retter pekefinger mot finfluensere

 3. Gigantfond gjør helomvending: Dropper omdiskuterte aksjeutlån – men Oljefondet fortsetter

 4. Rettsmaraton i gang: Økokrim mener Nordic Securities-gründerne holdt tilbake info

 5. DNB får kritikk av Oslo Børs – varslet for sent om Sbanken-oppkjøp