Internasjonale resultater

Ryanair tror coronaviruset kan øke trafikken

Dersom coronaviruset speiler Sars-utbruddet, kan det føre til en positiv utvikling for lavpris-flyselskaper, sier finansdirektøren i Ryanair.

Ints Kalnins / X02120
 • Hanna Ghaderi
 • Infront TDN Direkt
Publisert:,

Lavpris-flyselskapet Ryanair fikk et driftsresultat på 91,3 millioner euro i tredje kvartal av regnskapsåret 2020, mot -68 millioner euro i samme periode året før, opplyser selskapet i kvartalsrapporten mandag.

Omsetningen ble 1.906 millioner euro i perioden, mot 1.581 millioner året før, mens resultat før skatt ble 81,6 millioner euro (-83,6).

– Det er en mulighet for at Ryanair får flere passasjerer som følge av coronaviruset, ettersom flere kan ta ferien i Europa i år, sier finansdirektør Neil Sorahan i et telefonintervju med Dow Jones Newswires.

Han legger til at dersom situasjonen følger Sars-utbruddet i 2003, vil billettsalgene i Europa mest sannsynlig øke.

– Ryanairs booking-tall er allerede ett prosent høyere enn samme periode i fjor.

– Vil føre til positiv effekt for Norwegian

– Ryanair leverer tall over forventning, mye grunnet høyere billettpriser. Det er et resultat av lavere tilbud på flyseter i Europa, grunnet MAX på bakken, men etterspørselen holder seg høy og det driver billettprisene opp, sier analytiker Hans Jørgen Elnæs til E24.

Han legger til at dette fører til en indikasjon for hva vi kan forvente fra Norwegian for fjerde kvartal, som kommer 13. februar.

– Jeg tror Norwegian også vil levere tall over forventning, på linje med hva konkurrentene Ryanair og Wizz Air har levert for perioden oktober-desember 2019. Det er ingen grunn til å utelate at Norwegian tar ut høyere billettpriser, og at kostnadene fortsetter i den positive trenden, selv om passasjervolumet faller grunnet 18 MAX og 10 Boeing 787 på bakken i fjerde kvartal.

God juletrafikk bedrer resultatet

Trafikken vokste også 6 prosent til 36 millioner gjester, opp fra 34 millioner samme periode i fjor. Fyllingsgraden steg også med ett prosentpoeng fra tredje kvartal 2018, til 96 prosent.

I tillegg kommer lavpris-flyselskapet med en oppdatering på 737 Max-situasjonen, og skriver at grunnet utsettelse av leveringen av 737 Max-200 flyet, vil det ikke være i flåten før september eller oktober 2020. I tillegg vil kravet om pilotenes Max-trening ytterligere forsinke når flytypen vil inngå i flåten.

Selskapet holder ved det positive resultatvarselet fra tidligere i januar, grunnet god juletrafikk.

Utsetter passasjermål

Ryanair skriver videre i kvartalsrapporten at de ikke vil nå passasjermålet på 200 millioner passasjerer før regnskapsåret 2025 eller 2026, som vil si henholdsvis ett eller to år etter planen.

Årsaken er utsettelsen av 737 Max-flyene.

Flyselskapet ventet den første leveransen i april 2019, før flyene ble satt på bakken i mars. Nå planlegger selskapet å ta imot 50 my over en periode på fire år, og bare i vintermånedene slik at sommerrutene ikke påvirkes, sier Sorahan i et intervju.

Regnskapsåret til Ryanair varer fra 1. april til 31. mars.

Se kvartalsrapporten her
Les også

Ryanair forventer sterkere resultater etter god juletrafikk

Her kan du lese mer om

 1. Internasjonale resultater
 2. Ryanair
 3. Aksjelive
 4. Boeing 737
 5. Flyselskaper
 6. Resultatrushet
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Ryanair tar corona-grep: Kutter 25 prosent av avgangene

 2. Ryanair venter rekordtap på grunn av coronakrisen

 3. Ryanair forventer sterkere resultater etter god juletrafikk

 4. Annonsørinnhold

 5. SAS venter virus-tap på 193 millioner kroner

 6. Milliardtap for Ryanair: Frykter ny smittebølge i høst