Emisjonen av BW Energy er fulltegnet

Verdsettelsen på 4,58 milliarder ble betydelig lavere enn tidligere indikert. Kursen settes på 24,40 kroner.

BW Offshore har en rekke såkalte flytende produksjonsskip (FPSO). Bildet viser skipet «BW Catcher».

BW Offshore
Publisert:,

Sent mandag kveld ble det kjent at emisjonen av BW Energy, oljevirksomheten til BW Offshore, er fulltegnet. Det vil bli utstedt rundt 46,9 millioner nye aksjer i forbindelse med emisjonen.

Selskapet har tidligere indikert et intervall på mellom 34,20 til 36,60 kroner per aksje, med en tilhørende verdsettelse på mellom 6,2 og 7,1 milliarder kroner.

Rundt 700 investorer har tegnet seg i emisjonen, ifølge meldingen. Dessuten vil rundt fire tusen BW Offshore-aksjonærer bli tildelt aksjer i det nye selskapet.

Eksisterende aksjonærer i BW Offshore får tildelt 37,74 millioner i BW Energy. Disse aksjene har en samlet verdi på 921 millioner kroner.

Selskapene opplyser også at andelen aksjer som vil være i såkalt «fri flyt» vil være på 25 prosent. Aksjene vil bli handlet på Oslo Børs fra onsdag 19. februar.

Børsnoteringen ble forlenget som følge av coronaviruset, som senket oljeprisen og som skapte frykt blant investorene. Det ble opprinnelig planlagt en børsnotering 7. februar.

– Etter kunngjøringen om å starte bokbyggingsperioden og søknadsperioden i vår børsnotering, har de globale finansmarkedene vært vitne til en signifikant volatilitet på bakgrunn av coronavirus-utbruddet, uttalte administrerende direktør Carl Arnet i forbindelse med nyheten.

BW Energy-sjefen har tidligere antydet at selskapet kan komme opp i en produksjon på rundt 50.000 fat per dag i Gabon, og opptil 45.000 fat per dag på toppen i Brasil, hvis dagens felt videreutvikles.

Selskapets interne mål var imidlertid på 100.000 fat i løpet av fem år, ifølge Arnet.

Les børsmeldingen her
Les også

Coronavirus rammer BW Energys børsplaner

Les også

Avventer børsnotering av BW Energy: – Har det ikke travelt