Børsdagen

Oslo Børs klatret i pluss etter kraftig oppgang i USA

Nedtur ble snudd til tydelig oppgang på Oslo Børs da børsjubelen fra USA igjen smitter over på europeiske børser.

  • Ine Brunborg
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs falt fra start torsdag morgen, men endte til slutt dagen opp 1,40 prosent til 692,04 poeng.

Storbanken DNB bidro mest til oppgangen da aksjen steg hele 4,59 prosent på det som kan sies å ha vært en forholdsvis rolig børsdag i Oslo.

På motsatt side trakk Mowi mest ned, med en nedgang på 3,50 prosent. Aksjen ble den nest mest omsatte torsdag. Nedgangen kom etter at Beerenberg nedgraderte sin anbefaling til selg.

Mest omsatt var som vanlig Equinor som falt 0,52 prosent i takt med noe lavere oljepris.

Oljeprisen hentet seg noe inn utover ettermiddagen og er i skrivende stund ned 1,63 prosent til 26,85 dollar fatet.

Flatt i Europa

De europeiske børsene har hentet seg noe inn etter at de falt tydelig tidligere på dagen. Ved stengetid i Oslo er det relativt flat utvikling på de største indeksene.

Utviklingen på børsene kommer etter at de amerikanske trygdetallene var rekordhøye forrige uke. Mer enn 3,2 millioner mennesker søkte ledighetstrygd i USA i uken som gikk.

Det skremte ikke Wall Street hvor stemningen ved 16.30-tiden er svært god. Den brede S&P 500-indeksen er opp mer enn fire prosent i skrivende stund.

Børsene verden over fikk seg samtidig et lite løft etter nyheten om at G20-landene er enige om å spytte inn over 50.000 milliarder kroner i verdensøkonomien.

«Vi forplikter oss til å gjøre det som er nødvendig, og til å bruke alle tilgjengelige verktøy for å minimere de økonomiske og sosiale ødeleggelsene fra pandemien, gjenoppta global vekst, opprettholde markedsstabilitet og styrke motstandskraften», skrev landene i en uttalelse.

Les også

G20-landene spytter inn over 50.000 mrd. i verdensøkonomien

Kraftig nedtur i Japan

I løpet av natten har det Senatet i USA godkjent en krisepakke på 2.200 milliarder dollar, som nå sendes videre for godkjenning i Representantenes hus på fredag.

Redningspakken innebærer blant annet direkte utbetalinger til amerikanske borgere og billige lån til bedrifter og næringer som er spesielt utsatt.

Likevel surnet stemningen i det asiatiske aksjemarkedet morgenen etter. Her falt børsen i Japan mer enn fire prosent, etter å ha klatret i tre dager på rad.

– Investorene i Asia inntok en vent-og-se holdning torsdag, etter at USA kom til enighet om krisepakken på 2.000 milliarder dollar i går kveld, skriver Nordnets aksjeekspert Roger Berntsen i en kommentar.

Utviklingen i Asia kommer etter at indeksene på Wall Street endte gårsdagen med blandet utvikling. Både Dow Jones og S&P 500 steg tydelig, mens Nasdaq-indeksen falt noe tilbake.

Les også

Blandet på Asia-børsene før tallslipp fra USA

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Oslo Børs
  3. Hovedindeksen OSEBX

Flere artikler

  1. Oslo Børs snudde nedover i innspurten

  2. Oslo Børs avslutter i pluss etter urolig handel

  3. Oslo Børs halverte fallet – Hovedindeksen falt 5,3 prosent

  4. Oslo Børs endte uken i minus etter kraftig fall fredag

  5. Oslo Børs snudde til pluss: Uken endte likevel med et fall sett under ett