Elkjøp eller Expert – hvor er det billigst?

STOR PRISDUELL: Kampen om å ha de laveste prisene i elektronikkbransjen er beinhard. Men du kan ennå spare mye ved å velge riktig.

Publisert: Publisert:

Etter at VG i juni sammenlignet prisene mellom de to elektronikk-kjedene var det mange som ble overrasket over at Expert kom best ut. Tidligere har Elkjøp nesten alltid slått Expert.

Derfor har vi igjen – tre måneder senere – sjekket om Expert fortsatt er billigst hos priskrig.no.

Klokken 12.00 fredag 6. september var stillingen slik:

De to kjedene har 370 like varer.

  • Expert er billigst på 158 varer (43 prosent av varene).
  • Elkjøp er billigst på 56 varer (15 prosent av varene).
  • Prisen er lik på 156 varer (42 prosent av varene).


Ikke tilfeldig. Elkjøp har et totalt vareutvalg på 13 569 varer tilgjengelig hos prisjakt.no, mens Expert har 2271 varer totalt.

Av Experts totale vareutvalg på prisjakt.no er de billigst på 503 varer – altså 22 prosent av alle varene. Elkjøp er billigst på 1453 varer totalt – tilsvarende 11 prosent av alle varene deres på prisjakt.no.

I VGs prisduell mellom Elkjøp og Expert har vi også sammenlignet dagens priser mot prisen på varene fra forrige prisduell i juni. Siden den gang har elektrokjedene dumpet prisene ytterligere.

Les også:Her får du aller mest for mobilkronene

Jobber hardt. – Det er ikke tilfeldig. Det er en skarp konkurranse mellom kjedene, og de sjekker hverandres priser ofte. Det lureste forbrukerne kan gjøre er å følge nøye med. Én butikk kan ikke være billigst på alt, sier presseansvarlig Magnus Bengtsson i prisjakt.no.

Administrerende direktør Anders Nilsen i Expert i Norge bekrefter at Expert har som mål å være billigere enn konkurrenten Elkjøp.

– Det er dette vi jobber hardt for. Prisbildet i bransjen er veldig dynamisk, men etter relanseringen av det vi kaller «nye Expert» føler vi at vi har lyktes med nye, lavere priser. Vi har fått utrolig god respons, og opplever at det er vesentlig flere handlende kunder hos Expert nå enn tidligere, sier Nilsen til VG.

I fjor var Expert under sterkt press, og måtte ta flere grep for ikke å gå under. Det mener Nilsen de nå har kommet seg gjennom.

– I relanseringen var vi åpne om situasjonen, og vi har gjort mange tøffe grep for at Expert igjen skal komme på trygg grunn. Det har vi klart, og nå klarer vi å konkurrere på pris, sier han.

Han mener at for Expert er situasjonen i dag er helt annerledes enn for et år siden:

– Nå har vi klart å etablere oss som en lavpriskjede, og målsettingen vår er å kunne til enhver tid være konkurransekraftige. Vi har bestemt oss for å ha lave priser og det er en pågående kamp – og nå har Expert virkelig tatt

Les også: Frykter svindel-boom etter iPhone-lansering

Tre milliarder på nett. Kommunikasjonsdirektør Åshild Indresøvde i Elkjøp understreker at det fortsatt er prisvariasjoner mellom nett og butikk i bransjen fortsatt.

Informasjons-sjef hos Elkjøp, Åshild Indresøvde. Foto: Elkjøp.

– Elkjøp omsatte for 26 milliarder i fjor, og av disse var tre milliarder fra handel på nett. I dag kommer altså 90 prosent av omsetningen vår fra handel i butikk. Vi sjekker konkurrentene våre i butikk lokalt to ganger i uken, og har et klart mål om å være prisledende. Men det er et større mål for oss å være billigst både i butikk og på nett, enn bare på nett. Derfor justerer vi ikke alltid nettprisene i forhold til konkurrentene, sier hun til VG/Dine Penger.

Hun mener likevel at Expert er en stor konkurrent:

Priskrig. – Expert har alltid vært vår største konkurrent i Norge, og er det fortsatt. For oss er det absolutt viktig å være prisledende i forhold til konkurrenten, og synes så klart ikke det er stas med en slik prissammenligning – selv om vi oppfordrer våre kunder til å sjekke pris både på nett og i varehuset, sier hun.

Presseansvarlig Magnus Bengtsson i prisjakt.no har også registrert priskrigen mellom Expert og Elkjøp, men mener det er viktig å understreke at varen du leter etter kan være billigere et annet sted.

– Sjekk alltid produkt for produkt. Flere kjeder prøver seg i dette segmentet, og tidligere statistikk viser at nettbutikker som NetOnNet ofte kommer bra ut, sier Bengtsson.!

Prisjakt.no er en uavhengig nettside som sjekker priser i norske nettbutikker. Prisene oppdateres mellom fem og syv ganger daglig.

Her ser du hvem som er billigst:

Følg Dine Penger på Facebook!

Publisert:
Gå til e24.no