Dof forhandler videre med kreditorene: Fortsatt minus på bunnlinjen

Offshorerederiet Dof går fortsatt i minus i andre kvartal, men ikke så mye som i samme periode i fjor. Selskapet jobber nå med et forslag til refinansiering av gjelden.

NOE BEDRE: Offshorerederiet Dof leverer et bedre brutto driftsresultat (ebitda) i andre kvartal 2019 enn i samme periode året før, men fortsatt er det negativt på bunnlinjen. Dette er konstruksjonsstøtteskipet Skandi Hercules.

Foto: DOF ASA
Publisert:,

Offshorerederiet Dof leverer et resultat etter skatt på minus 106 millioner kroner i andre kvartal, fra minus 506 millioner kroner for ett år siden.

Omsetningen er på 1,54 milliarder kroner, fra 1,58 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Brutto driftsresultat (ebitda) stiger derimot til 504 millioner kroner, fra 471 millioner kroner på samme tid i fjor.

Regner man også med Dofs virksomhet i felleseide selskaper, ligger ebitda på 669 millioner kroner, fra 560 millioner kroner for ett år siden, ifølge kvartalsrapporten.

Selskapet sier i rapporten at det forventer at ebitda i andre halvår 2019 vil overstige nivået i første halvår.

Dof driver 20 ankerhåndteringsfartøy, 16 supplyskip og 74 undervannsfartøy (ROV).

Les på E24+ (for abonnenter)

Børskommentar: Dof-resultatet blir første test på om årets offshore-opptur er nok for rederiet

Nye kontrakter

Brukstiden for selskapets flåte var 74 prosent i andre kvartal. Markedet har forbedret seg for supplyskip, men er fortsatt krevende for den delen av flåten som driver med inspeksjon og vedlikehold av subsea-utstyr, påpeker selskapet.

Samtidig melder rederiet tirsdag om nye kontrakter for to ankerhåndteringsfartøy. Skandi Emerald og Skandi Atlantic har fått kontrakt på to brønner pluss opsjoner med OMV i New Zealand, som støtte for riggen COSL Prospector.

– Jeg er veldig fornøyd med denne nye tildelingen i New Zealand, som gir en bra ordrereserve for disse enhetene inn i 2020, sier konsernsjef Mons S. Aase i Dof.

Les også

Kreditorene gir DOF pusterom til november: Offshorerederiet ber om endrede lånevilkår

Fikk pusterom

I juni kom det frem at kreditorene gir det gjeldsbelastede offshorerederiet et pusterom frem til november.

Det skjedde etter at rederiet i mai varslet om at det slet med å refinansiere gjelden fordi markedet var så utfordrende, og at selskapet stod i fare for å bryte lånebetingelsene.

Dof har nå en netto rentebærende gjeld på 17,1 milliarder kroner, opplyser selskapet i rapporten for andre kvartal.

Les mer (+): Børskommentar: Dof-resultatet blir første test på om årets offshore-opptur er nok for rederiet

«Som tidligere meldt opplever gruppen at refinansiering (rollover) av eksisterende lånefasiliteter har blitt utfordrende, og en kortsiktig løsning er sikret», skriver Dof i rapporten for andre kvartal.

«Men denne nye situasjonen og en fortsatt utfordrende markedssituasjon gjør at en langsiktig refinansieringsløsning er nødvendig. Styret og ledelsen er i en prosess med å forberede en langsiktig løsning», skriver Dof.

Prosessen inkluderer en «konstruktiv dialog» med gruppens kreditorer, skriver selskapet, som likevel ikke kan gi noen forsikring om at forsøkene vil lykkes.

Her kan du lese mer om