Element-eierne skjøt ned krav om nytt styre: – Vi slo dem nok en gang

Gruveselskapet Elements største eier Alpha Blue Ocean krevde nytt styre, men Element-aksjonærene skjøt ned kravet.

OVERLEVDE: Styreleder Thomas Christensen i Element ble sittende etter mandagens ekstraordinære generalforsamling.

Foto: Eirik Elvevold E24
  • Kjetil Malkenes Hovland
  • Eirik Billingsø Elvevold
Publisert:

Søndag skrev E24 om en pågående maktkamp i selskapet Element, hvor den største aksjonæren Alpha Blue Ocean (ABO) har krevd nytt styre.

Dette ble skutt ned av selskapets øvrige aksjonærer under mandagens ekstraordinære generalforsamling. Dermed blir styreleder Thomas Christensen og resten av Elements styre sittende.

Da det ble klart at forslaget ble nedstemt, foreslo Alpha Blue Oceans representant å supplere inn én til to av ABOs egne kandidater i styret. Også dette forslaget ble skutt ned under mandagens generalforsamling.

– Jeg er kjempeglad. Vi slo dem nok en gang. Jeg også meget glad på aksjonærenes vegne. Alle var imot å bytte ut styret. Det er et tydelig signal, sier styreleder Thomas Christensen i Element til E24.

– Hvorfor ville dere ikke supplere inn noen av ABOs kandidater i styret?

– Vi aner ingenting om kandidatene. Det er for meg veldig uproft, sier Christensen.

Vil ikke kommentere

Alpha Blue Ocean vil ikke kommentere nederlaget. Selskapet var blant annet representert ved advokat Fredrik Lykke i advokatfirmaet DLA Piper.

På generalforsamlingen ba ABO også om en utredning av Elements kjøp av blokkjedeselskapet Palcapital Ventures tidligere denne måneden. Kjøpet ble begrunnet av daglig leder Geir Johansen i Element.

Gruveselskapet Element het tidligere Intex Resources, men i 2017 varslet selskapet et navneskifte og en satsing på kryptovaluta hvor verdiene skulle være forankret i metaller i bakken.

Det Oslo-baserte selskapet sitter på eierskap i nikkelforekomsten Mindoro på Filippinene hvor det ikke er utvinning, og en andel i en jernforekomst i Ontario i Canada som selskapet Ambershaw Metallics Inc skal utvinne.

«Dødsspiral»-lån

Den siste tiden har selskapets største eier, Alpha Blue Ocean, konvertert lån til aksjer i flere omganger og økt sin eierposisjon i selskapet ytterligere.

Les mer (+): Slik ble Element fanget i dødsspiralen

Alpha Blue Ocean har havnet i fokus i den siste tiden etter at aksjekursene har rast i en rekke selskaper, inkludert Element, som har mottatt deres såkalte «dødsspirallån», der rentefrie obligasjoner kan konverteres til aksjer i selskapet.

Les mer: «Dødsspirallån-fondet» Alpha Blue Ocean krever nytt Element-styre

Element legger for øvrig frem sin finansielle rapport for første halvår den 30. august. I første kvartal la selskapet frem et resultat etter skatt på minus 3,6 millioner dollar.

I fjor ble selskapets resultat minus 13,9 millioner dollar.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Aksjer

Flere artikler

  1. «Dødsspirallån-fond» krever nytt Element-styre

  2. Element vil ut av omstridt låneavtale med Alpha Blue Ocean

  3. Alpha Blue Ocean må muligens legge inn bud på Element

  4. Element avslutter omstridt låneavtale – aksjen hoppet

  5. Betalt innhold

    Det lukter en god, gammeldags skitten maktkamp av Element