Kraftig resultatfall for Google-eier

Kvartalsrapporten viser det første omsetningsfallet i selskapets historie.

48-åringen Sundar Pichai leder Alphabet og Google.
Publisert:

De ferske tallene viser at Alphabet tapte 27 milliarder kroner på bunnlinjen. Samtidig har styret i selskapet godkjent at selskapet skal kjøpe tilbake aksjer verdt 28 milliarder dollar.

Selskapets inntekter falt to prosent i perioden. Det er første kvartal noensinne at selskapet har en nedgang i inntekter. Etter rapporten falt aksjen 1,52 prosent.

Omsetningen var ventet å komme inn på 30,43 milliarder dollar. Med det slo inntektene forventningene, men falt likevel fra 38,9 til 38,3 milliarder dollar.

Vanskelige tider

Finansdirektør i Alphabet, Ruth Porat, sier i en kommentar at var delvis drevet av gradvis forbedring i annonsevirksomheten, sterk vekst i Google Cloud og segmentet «andre inntekter».

– Vi fortsetter å navigere gjennom en vanskelig global økonomisk tid, sa Porat.

Administrerende direktør Sundar Pichai sier i rapporten at selskapet jobber for å hjelpe mennesker, bedrifter og lokalsamfunn i de usikre tidene.

– Når folk i økende grad henvender seg til online tjenester, hjelper plattformene våre med å tilby viktige tjenester og støtte til deres bedrifter, la han til.

Les også

Dette mente analytikerne om tek-gigantene som leverer resultat torsdag

Tilbakekjøp av aksjer

Selskapets styre godkjente også tilbakekjøp av aksjer verdt 28 milliarder dollar, tilsvarende 254 milliarder kroner. Tilbakekjøpene er ventet å bli gjennomført «fra tid til annen».

Det var på forhånd ventet at Google-eieren ville legge frem svakere omsetning og driftsresultat. Analytikerne venter i gjennomsnitt at selskapet vil levere et brutto driftsresultat på 12,14 milliarder dollar, ned fra 12,8 milliarder i fjor.

39 av 41 analytikere hadde en kjøpsanbefaling på aksjen i forkant av resultatet, mens de resterende tre analytikerne har en holdanbefaling.

Les på E24+

Investtechs sommerskole del 4: Hvorfor du ikke burde drive daytrading

Publisert:
Gå til e24.no