Dagen på Wall Street

Kraftig oppgang på Nasdaq

«Verdens viktigste rente» fortsatte å stige, men det virket ikke det amerikanske aksjemarkedet å bry seg nevneverdig om tirsdag.

Trader James Conti inne på New York-børsen i forrige uke.
 • Truls Lier
Publisert:

Det var en blandet start på tirsdagen på Wall Street, men etter relativt kort tid snudde alle tre toneangivende indeksene oppover. Gjennom dagen tiltok oppgangen.

Slik endte de tre toneangivende indeksene:

 • S&P 500 steg 1,61 prosent
 • Nasdaq steg 2,15 prosent
 • Dow Jones endte opp 1,46 prosent

«Verdens viktigste rente», renten på tiårige amerikanske statsobligasjoner, har steget markant den siste uken, og fortsetter oppover tirsdag.

Renten ligger rundt 2,94 prosent i skrivende stund, opp nær ni basispunkter i løpet av dagen.

Høyere renter anses normalt som negativt særlig for vekstselskaper, som en del teknologiselskaper, der inntjeningen ligger frem i tid. Økte kostnader til finansiering vil kunne redusere selskaper lønnsomhet, noe som igjen slår ut i aksjemarkedet.

Johnson & Johnson nedjusterer forventninger

Helse- og legemiddelselskapet Johnson & Johnson leverte sine kvartalsresultater før børsåpning tirsdag.

Selskapet hadde inntekter på 23,4 milliarder dollar i første kvartal. Det var litt under det analytikerne ventet, men samtidig opp 5 prosent fra samme kvartal i fjor, skriver CNBC. Resultatet var bedre enn analytikerne ventet, med inntjening på 2,67 dollar per aksje.

Johnson & Johnson justerte samtidig ned forventningene til inntjeningen i år. Legemiddelselskapet vil også slutte å gi en prognose for salget av sin coronavaksine, på grunn av usikkerhet rundt etterspørselen og overskuddet av andre vaksiner, skriver Reuters.

Johnson & Johnson-aksjen steg rundt 3 prosent.

Lockheed Martin leverte også resultater for første kvartal før børsåpning. Våpenprodusentens inntekter falt, og resultatet falt 5,7 prosent sammenliknet med samme kvartal i fjor, skriver Reuters. Forsyningsutfordringer som følge av coronapandemien sammen med stigende inflasjon er årsakene selskapet peker på.

Lockheed Martin-aksjen falt nær to prosent tirsdag.

Netflix og IBM legger frem sine kvartalsresultater etter stengetid.

Oljeprisen noe ned

Det var en forsiktig åpning etter påsken på Wall Street mandag, med svak nedgang for de tre toneangivende indeksene. Twitter-aksjen steg riktignok 7,5 prosent, etter at styret i selskapet forsøkte å stikke kjepper i hjulene for budet fra Elon Musk med en såkalt «giftpille» på fredag.

Tirsdag falt Twitter-aksjen igjen, og endte til slutt dagen ned nær fem prosent.

Oljeprisen har falt noe, etter å ha ligget rundt 112 dollar fatet tidligere på dagen. Nordsjøolje (brent spot) ligger på omtrent 107 dollar fatet i skrivende stund. Oljeprisen steg i påsken etter meldinger om at EU jobbet med utkast om importstans av russisk olje.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Wall Street

Flere artikler

 1. Nasdaq falt tungt på Wall Street

 2. Wall Street falt i påskeinnspurten: Nasdaq endte ned over to prosent

 3. Markant oppgang på Wall Street

 4. Forsiktig oppgang på Wall Street

 5. Nedgang på Wall Street