Oslo Børs stenger så vidt opp

Quantafuel steg over 30 prosent etter at selskapet annoserte at de har bevist at teknologien på Skive-anlegget fungerer.

Publisert:

Det har vært en flat dag på Oslo Børs og Hovedindeksen er opp 0,02 prosent ved stenging.

Oljeprisen har falt i løpet av handelsdagen, og et fat nordsjøolje omsettes for 112,8 dollar rundt børsslutt – ned 4,54 prosent for dagen. Nedgangen kommer etter at Kinas største by Shanghai delvis har stengt ned for å takle landets største coronautbrudd siden pandemien startet.

Mandag har flere norske banker meldt at de vil sette opp renten, deriblant DNB og Nordea.

Kraftig hopp for Quantafuel

Før børsåpning meldte Quantafuel at selskapet har fått et «proof of concept» for anlegget sitt på Skive, og at de dermed har demonstrert at teknologien fungerer som den skal. Aksjen steg 31,05 prosent i løpet av handelsdagen.

Selskapet oppnådde «proof of concept» etter å ha omgjort 145 tonn plast i løpet av de siste syv dagene, noe som tilsvarer 16.000 tonn årlig dersom dette tempoet vedvarer, ifølge Quantafuel.

– Dette representerer en stor milepæl for kjemisk resirkulering, Quantafuel og vår fremtidige vekst, sier administrerende direktør, Lars Rosenløv i en uttalelse.

Les på E24+

Hvor mye er egentlig Quantafuels «bevis» verdt?

Scatec varslet at Raymond Carlsen går av som administrerende direktør etter 13 år i selskapet. Terje Pilskog skal ta over rollen, og kommer fra rollen som sjef for produktutvikling. Byttet skjer 1. mai.

Scatec-aksjen er ned 0,39 prosent ved børsslutt.

Dansk oppkjøp

Ellers har danske Lunar Bank inngått en avtale om å kjøpe norske Instabank. Summen er på 1,29 milliarder kroner – eller 3,75 kroner per aksje. Det er omtrent 56 prosent mer enn stengekursen før helgen på 2,4 kroner. Instabank-styret anbefaler budet. Det er Christen Sveaas, gjennom Kistefos, som er største eier.

Instabank-aksjen steg 53,75 prosent.

NTS har på sin side varslet at selskapet krever et nytt styrevalg i NRS – og ønsker at Salmonor-oppkjøpet skal granskes. NTS er største eier i både NRS og Salmonor, og Salmar har stilt som betingelse for sitt varslede bud at NRS sitt varslede kjøp av Salmonor ikke gjennomføres.

Nylig varslet likevel NRS en milliardemisjon for å gjennomføre kjøpet av Salmonor.

Publisert:

Her kan du lese mer om