Storebrand sluker fintechselskap

Finansgiganten legger 400 millioner på bordet og tar over Kron. Blant aksjonærene som kan cashe inn er humoristen Thomas Giertsen.

Aksjonær Thomas Giertsen og Emma Tryti, sjef i Kron. Bildet er tatt i forbindelse med en reportasje fra juni.
Publisert:

Storebrand melder at det vil styrke satsingen på sparing og at selskapet i den forbindelse har inngått en avtale om å kjøpe det norske fintechselskapet Kron.

Kron ble startet i 2017 som en «spin-off» fra det nordiske selskapet for finansiell rådgivning, Formue. Om lag 7 milliarder kroner forvaltes på vegne av 67.000 personkunder som har opprettet en investeringskonto på Krons plattform.

Les på E24+

Tror på enorm vekst for sjømat: Her ville ekspertene investert

– Perfekt match

Konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand sier Kron har lykkes med å skape sterkt engasjement rundt sparing og investering gjennom sin digitale tjeneste for fond og pensjon. Grefstad mener Krons brukeropplevelse vil være «meget attraktiv» sammen med Storebrands produktkompetanse og distribusjonskraft-

– Dette er en perfekt match, sier Grefstad.

Storebrand-sjef Odd Arild Grefstad

Kron-sjef Emma Tryti sier de sammen med Storebrand skal skape stadig bedre tjenester, nå ut til flere og forenkle og styrke tilbudet i spare- og investeringsmarkedet.

Kjøpsprisen er 400 millioner kroner. Et ytterligere vederlag er betinget fremtidig forretningsutvikling hos Kron.

E24 skrev i juni at komikeren Thomas Giertsen gikk inn som aksjonær i Kron.

Han ville ikke svare på spørsmål om hvor mye penger han har gått inn med eller eierandelen han satt på.

– Nei, jeg kan ikke si noe annet enn at for meg er det ikke småpenger i hvert fall.

I boks i fjerde kvartal

Transaksjonen forventes gjennomført i fjerde kvartal 2022 og er avhengig av regulatoriske godkjennelser, samt oppfyllelse av enkelte andre sedvanlige betingelser for slike transaksjoner.

Storebrand har brukt Advokatfirmaet Thommessen som juridisk rådgiver og EY er rådgiver for finansiell selskapsgjennomgang («due dilligence»).

Den umiddelbare påvirkningen av transaksjonen på Storebrands finansielle nøkkeltall og rapportering forventes å være begrenset.

Transaksjonen er forventet å påvirke konsernets solvensgrad med minus 1,5 prosentpoeng.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om