Investorkjendiser kjøpte småposter i Autostore

Store internasjonale investorer dominerer aksjonærlisten i Autostore, men også forvalter Ole Andreas Halvorsen og kosmetikkarving Hermine Midelfart har kjøpt mindre aksjeposter.

MILLIARDÆR: Ole Andreas Halvorsen forvalter milliarder av dollar gjennom hedgefondet Viking Global Investors.
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert: Publisert:

Autostore gikk på børs i forrige uke, i det som var den største noteringen i Norge siden daværende Statoil ble børsnotert tilbake i 2001.

Mandag kommer aksjonærlister som viser investorer som har kjøpt seg inn. Det er allerede kjent at store, internasjonale fond dominerer på eiersiden.

Men også flere kjente investornavn har kjøpt aksjer. Ifølge Finansavisen har blant annet Anaxo Capital, der den tidligere skistjernen Bjørn Dæhlie er på eiersiden, kjøpt 308.000 aksjer verdt 11,3 millioner kroner.

Les også

Stor investorappetitt på Autostore: Fikk 10.000 småaksjonærer

Også den kjente hedgefondforvalteren Ole Andreas Halvorsen er inne på aksjonærlisten med en liten post på 91.576 aksjer, verdt 3,35 millioner kroner, ifølge FA.

I tillegg har kosmetikkarving Hermine Midelfart kommet inn på listen med en liten aksjepost på 100.000 aksjer, ifølge avisen.

Internasjonale investorer på topp

Flere av de største eierne solgte seg ned før børsnoteringen i tillegg til at Autostore hentet friske penger.

Selskapet opplyste i forbindelse med noteringen hva de store eierne ville sitte igjen med av aksjer.

Til sammen ble det solgt 667,6 millioner aksjer for et beløp på rundt 20,7 milliarder kroner. 99 prosent av aksjene ble kjøpt av institusjonelle investorer, mens 1 prosent gikk til rundt 10.000 nordiske småinvestorer, har Autostore opplyst.

I forkant av noteringen hadde allerede flere store investorer forpliktet seg til å kjøpe aksjer.

Les også

Autostore-gründeren om børsnoteringen: – Kjekt

Den svenske pensjonsforvalteren Alecta og tre internasjonale fond gikk inn som såkalte hjørnesteinsinvestorer, hver med et kjøp på 200 millioner dollar.

Den største eieren i robotlagerselskapet fra Nedre Vats i Rogaland, er japanske Softbank som kjøpte seg inn i april. Konglomeratet solgte seg ikke ned. Med utgangspunkt i dagens antall aksjer sitter det med en eierandel på rundt 38 prosent.

Den neste på listen er private equity-fondet Thomas H. Lee Partners (THL), som kjøpte majoriteten av aksjene fra EQT og gründeren Jakob Hatteland tilbake i 2019.

THL solgte seg ned for rundt 13 milliarder kroner i forbindelse med noteringen, med har fortsatt en eierandel på rundt 35 prosent.

Det svenske oppkjøpsfondet EQT solgte seg også ned, og sitter igjen med en eierandel på i underkant av fire prosent.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Autostore

Flere artikler

  1. Celina Midelfart-selskap ute av topplisten i fornybaraksje

  2. 87 milliarder barbert bort i Autostore på to måneder: – Et brutalt fall

  3. Milliardgevinst for Autostore-eiere

  4. Autostore på børs til skyhøy prising: – Et verdensmester-selskap

  5. Honorarfest for Autostore-rådgivere: Kan hanke inn 700 millioner