Boozt raser etter resultatvarsel

Den svenske netthandelskjempen barberer forventningene for resten av året. Storeierne Johan H. Andresens Ferd og Oljefondet taper et hundretalls millioner.

Johan H. Andresens Ferd er nest største eier i Boozt. Her fra NHOs årskonferanse i mai.
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Nettbutikken Boozt, som selger klær og sko til blant annet norske og svenske kunder, får gjennomgå på Stockholmsbørsen torsdag formiddag.

Aksjen er ved 09.30-tiden ned over 18 prosent til kurs 72,75 svenske kroner.

Det skjer etter at selskapet på morgenkvisten kuttet kraftig i vekst- og resultatforventningene i 2022.

Boozt forventer et netto inntektsvekst på 5–8 prosent i andre kvartal, med et justert resultat (justert ebit) på 70–80 millioner svenske kroner.

Som en konsekvens av det ventes nå en årlig netto inntektsvekst på 10–15 prosent. Tidligere har selskapet forventet en vekst på 20–25 prosent i år. Samtidig ventes det at det justerte resultatet (justert ebit) på 235–285 millioner svenske kroner, ned fra tidligere anslåtte 365–420 millioner.

Les også

Vekstselskaper utenfor børs rammes av markedsuro: – Vanskeligere for hele sektoren

– Mer utfordrende

– Første halvår 2022 går mot slutten og har vist seg å være mer utfordrende enn vi forventet da vi la frem målene for året, sier Boozt-sjef Hermann Haraldsson i en kommentar.

Han forklarer at selskapet har handlet raskt for å sikre at selskapet «fortsetter å vokse mer enn det nordiske netthandelsmarkedet».

– Jeg er sikker på at vi vil snu den nåværende markedssituasjonen til vår fordel og fremstå som et enda sterkere Boozt, fortsetter Haraldsson.

Selskapet trekker frem lavere kjøpekraft, forstyrrelser i forsyningskjeden og økende inflasjon som årsaker til at de forventer lavere vekst i år.

Les på E24+

Netthandelens mørke side

Ferd-tap på 135 mill.

Johan H. Andresens Ferd er nest største eier i Boozt med en eierandel på drøyt tolv prosent, ifølge Boozts oversikt over aksjonærer.

Kursfallet gjør at markedsverdiene på aksjene Ferd eier er barbert med rundt 140 millioner svenske kroner, tilsvarende 135 millioner norske kroner, i løpet av handelsdagen.

I skrivende stund sitter Ferd med aksjer verdt rundt 611 millioner svenske kroner.

Også Oljefondet er stor eier i Boozt, med en eierandel på 2,69 prosent. Aksjene fondet eide er nå verdt 30 millioner svenske kroner mindre enn før børsåpning.

Det er ikke kjent om noen av selskapene har solgt aksjer siden eieroversikten er verifisert av selskapet. Dette skjedde for Ferds eierandel i starten av mai, og for Oljefondets del ved utgangen av 2021.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Boozt
  2. Ferd
  3. Johan H. Andresen
  4. Oljefondet

Flere artikler

  1. Elopak-resultatet rammes av krig og høye råvarepriser

  2. Krisevarsel for nettbutikken Nelly

  3. Subsea 7-ras på Oslo Børs

  4. Svakere fra Fjordkraft-eier Elmera

  5. Nytt fall for teknologiaksjer på Wall Street: – Tror fortsatt det vil komme store svingninger