Spetalen ute av Flyr-liste

Øystein Stray Spetalen dukket sist uke opp på Flyrs aksjonærliste etter en kapitalinnhenting til stor rabatt. Tirsdag er han ikke lenger oppført blant de 50 største aksjonærene i flyselskapet.

Milliardær Øystein Stray Spetalen er en aktiv investor på Oslo Børs.
Publisert: Publisert:

Sist uke ble det kjent at Øystein Stray Spetalen og Arne Fredly var blant investorene som fikk kjøpe billige aksjer da Flyr hentet inn ny kapital tidligere i mai.

Spetalens investeringsselskap Tycoon Industrier sto i aksjonæroversikter oppført med 2,83 millioner aksjer, til en total pris på 3,4 millioner kroner.

Fredlys Apollo kjøpte 2,9 millioner aksjer for 3,48 millioner kroner, fremgikk det.

Les også

Spetalen og Fredly skjøt millioner inn i Flyr

Flere har redusert

Tirsdag er Spetalen for første gang etter inntoget ute av listen over de 50 største Flyr-aksjonærene. Dermed sitter han på mindre enn 1,2 millioner aksjer. Fredly har på sin side redusert beholdningen sin til å være oppført med 2,8 millioner aksjer tirsdag.

Investor Ketil Skorstad står tirsdag gjennom Tigerstaden oppført med 1,44 millioner aksjer, og investor Tore Aksel Voldberg er oppført med rundt 2,1 millioner aksjer. Førstnevnte har redusert beholdningen sin fra rundt 1,7 millioner aksjer sist uke.

Prisen på de nye aksjene som selskapet utstedte ble satt til 1,20 kroner per aksje, en rabatt på 40 prosent fra nivået før emisjonen. Det var en såkalt rettet emisjon, som betyr at kun utvalgte investorer får anledning til å kjøpe aksjer.

Aksjen har falt i tiden etterpå og handles nå til 1,16 kroner.

Aksjonærlistene har to dager etterslep og det er mulig at det har skjedd ytterligere endringer i beholdningene i perioden. Listene tar heller ikke høyde for aksjer som er lånt ut, for eksempel til shortsalg.

Les på E24+

Kjente investorer med på offshoreopptur: – Vært underinvestert i syv år

Kriseemisjon

Flyr opplyste at den nye kapitalen skulle brukes til å gjenopprette selskapets finansielle stilling, finansiere flere ruter i gjenåpningen og generelle selskapsformål.

Pengeinnhentingene har kommet tett fra Flyr. Senest i slutten av januar hentet selskapet 242 millioner kroner.

Flyr har rapportert at kontantstrømmen fra driften var minus 143 millioner kroner i første kvartal, mens kontantbeholdningen ved utgangen av perioden var på 272 millioner.

Kassen hadde med andre ord i praksis vært tom uten emisjonen som ble gjennomført.

Etter kvartalstallene sa aksjeanalytiker Jacob Pedersen i Sydbank at Flyr har hatt vanskeligheter med å etablere seg i Norden, selv om timingen i utgangspunktet var attraktivt.

Han tilføyde imidlertid at situasjonen for Flyr trolig vil bedre seg fremover.

Flyr presenterer fullstendige tall for første kvartal 25. mai.

Publisert: