Internasjonale resultater

Alphabet dro inn 75,3 milliarder dollar i fjerde kvartal

Google-eieren økte reklameinntektene med 15 milliarder dollar.

  • Maiken Svendsen
  • Ine Brunborg
Publisert:

Alphabet har sparket i gang resultatuken for teknologigigantene på Wall Street, og både Amazon og Meta (tidligere Facebook) leverer sine tall i løpet av de kommende dagene.

Selskapets resultatrapport viste at de dro inn 75,3 milliarder dollar i fjorårets fjerde kvartal. Det er 32 prosent mer enn på samme tid i fjor, viser tallene fra selskapet.

Resultatet etter skatt endte på 20,6 milliarder dollar, opp fra 15,2 i samme kvartal i fjor.

Det er godt over estimatene fra Refinitiv, som forventet at inntektene skulle ende på 72,17 milliarder dollar, ifølge CNBC.

Aksjen stiger 5,80 prosent i etterhandelen på Wall Street.

Reklameinntekter på mer enn 60 milliarder

Inntektene fra YouTube-reklame endte omtrent der analytikerne forventet. Alphabet kan melde om reklameinntekter fra videoplattformen på 8,63 milliarder dollar, mens analytikerne forventet 8,87 milliarder ifølge StreetAccount, skriver CNBC. På samme tid året før var reklameinntektene fra YouTube på 6,88 milliarder.

Google Cloud endte med inntekter på 5,5 milliarder dollar, opp fra 3,8 på samme tid året før.

Til sammen økte reklameinntektene til Alphabet til 61,24 milliarder dollar i fjorårets fjerde kvartal, opp fra 46,2 milliarder dollar på samme tid i 2020.

– Fjerde kvartal så vi en vedvarende sterk vekst i vår reklamevirksomhet, som hjalp millioner av bedrifter blomstre og finne nye kunder, en rekord for kvartalssalg av våre Pixel-telefoner til tross for leverandørbegrensninger og vår skyvirksomhet fortsetter å vokse sterkt, sier administrerende direktør Sundar Pichai i resultatrapporten.

Turbulent start på året for tek-aksjer

Så langt har teknologikjempene – med unntak av Netflix – innfridd forventningene i markedet. Det inkluderer Tesla, Microsoft og Apple.

Teknologiaksjene på Wall Street har hatt en turbulent start på året, mens skyhøy inflasjon og forventninger om kommende rentehopp fra den amerikanske sentralbanken har preget markedet. Ifølge CNBC var årets første to uker de verste for Nasdaq-indeksen siden finanskrisen i 2008.

Hittil i år har Alphabets A-aksje falt mer enn 5 prosent. Men om man ser på de siste 12 månedene har aksjen klatret i overkant av 43 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Internasjonale resultater
  2. Alphabet

Flere artikler

  1. Opptur på Wall Street – kraftig fall for Paypal

  2. Blandet på Wall Street

  3. Snap leverte som ventet – Ukraina-krigen bremser

  4. Wall Street endte opp etter vinglete start på februar

  5. Storbankenes resultater: Citigroup faller etter resultatras