Svak oppgang på Oslo Børs, men kraftig hopp for Link Mobility

Harmonychain og Link Mobility markerte seg blant dagens vinnere på Oslo Børs, mens Hovedindeksen vaklet rundt nullstreken.

FLATT: Børsen har så vidt snudd til pluss etter svak nedgang fra start tirsdag.
 • Eivind Bøe
 • Ine Brunborg
 • Svein Olav Sæter
Publisert:

Det var små utslag på Hovedindeksen på Oslo Børs tirsdag. Ved børsens stenging endte det med en så vidt merkbar oppgang på 0,16 prosent, opp til 1151 poeng.

Samtidig doblet nesten aksjene i Harmonychain seg, og endte med en oppgang på totalt 80 prosent.

Oppgangen kom etter at Harmonychain mandag kveld meldte at datterselskapet Lokotech har gjort databrikken deres mer strømeffektiv. Brikken brukes til å utvinne kryptovaluta, og selskapet anser nå denne som konkurransedyktig.

Tidligere i sommer måtte selskapet melde om betydelig økte kostnader samt svakere ytelse enn antatt.

Harmonychain gikk på børs i mai, og rundet av sin første børsdag på kurs 1,84 kroner – 61,4 prosent lavere enn dagens kurs. Dagens sluttkurs var rundt halvparten av dette igjen.

Kraftig oppgang for Link Mobility

Også IT-selskapet Link Mobility steg kraftig samme ettermiddag, etter å ha levert ferske tall på morgenkvisten.

Aksjen endte handelsdagen opp 15,4 prosent til 37,0 kroner og ble blant de aller mest omsatte på børsen.

– Det har vært en coronaoppvåkning, etter hvert som samfunnet kommer tilbake til normalen. Vi ser at kunder som har vært i dvale de siste 18 månedene eller hatt lave volumer nå kommer tilbake. Det gjelder reiseliv som fly og hoteller, men også underholdning og annen aktivitet, sier styreleder og storeier Jens Rugseth i Link Mobility til E24.

Styreleder Jens Rugseth i Link Mobility

Link Mobility fikk et justert driftsresultat (ebitda) på 119 millioner kroner i andre kvartal 2021, sammenlignet med 98 millioner i samme periode året før, ifølge selskapets kvartalsrapport tirsdag.

Meldingsvolumene økte med 37 prosent i andre kvartal, sammenlignet med samme periode året før. Av dette var 28 prosent organisk vekst.

Alle som har en mobil i Norge vil månedlig få en melding fra Link Mobility, gjennom for eksempel vaksineinnkalling, om at skattemeldingen har kommet eller om du har kjøpt en fly- eller konsertbillett. Selskapet sender også ut slike meldinger internasjonalt. Link tjener penger for hver melding som går ut fra kundene, i tillegg til mer avanserte produkter som kommer på toppen av dette.

– Hvor mye har vaksinemeldingene stått for av volumøkningen?

– Det er ikke det store volumet. Vi sender milliarder av meldinger, og de om coronavaksiner står for ikke ti millioner av dem en gang, sier Rugseth.

Rugseth sier at derimot en fordel for dem har vært at kommunene har lært hvordan de kommuniserer med innbyggerne.

Om dagens aksjeoppgang sier Rugseth at «aksjemarkedet har alltid rett».

– Men vi er veldig lavt priset, sammenlignet med de to største konkurrentene våre, svenske Sinch og amerikanske Twilio.

Rugseth er blant de største eierne av Link, gjennom selskapet Karbon Invest, som han eier med andre investorer.

Link Mobility gikk på børs i fjor høst, og ble før noteringen priset til rundt 10 milliarder kroner. I dag prises selskapet til 10,6 milliarder etter kursoppgangen.

Resultatrush

Av andre selskaper som har lagt frem tall er:

 • Huddly, som produserer kameraer til bruk i videokonferanser. Selskapets regnskap for andre kvartal viser lavere inntekter og resultater. Aksjen steg en halv prosent, etter å ha startet handelsdagen med et dramatisk fall på 15 prosent.
 • Forsikringsselskapet Insr Insurance Group fikk et resultat før skatt på 0,5 millioner kroner i andre kvartal 2021, mot minus 221 millioner kroner i samme periode året før, skriver TDN. Aksjen avsluttet dagen 3,6 prosent opp.
 • Det John Fredriksen-dominerte inkassoselskapet Axactor steg 6,5 prosent etter å ha lagt frem et regnskap som viste grønne tall. Inntektene steg 130 prosent til 65,9 millioner euro i årets andre kvartal fra tilsvarende periode i fjor. Driftsresultatet (ebidta) var på 22,2 millioner euro i kvartalet, som er en forbedring fra minus 30 millioner euro på samme tid i fjor. Netto overskudd landet på 4,4 millioner euro i kvartalet, opp fra minus 44,4 millioner.
 • Tørrlastrederiet Jinhui falt 4,8 prosent etter en større nedgang tidligere i handelsdagen. Driftsresultatet var på 86 millioner dollar i andre kvartal 2021, mot et driftsresultat på -4 millioner dollar i samme periode året før, ifølge selskapets seneste kvartalsrapport. Nettoresultatet ble 86 millioner dollar, opp fra minus 5 millioner. Resultatet inkluderer tilbakeføringer av tapsavsetninger 65,5 millioner dollar i kvartalet. Selskapet har tidligere varslet et positivt nettoresultat på om lag 90 millioner dollar i første halvår av 2021, skriver TDN.
Les også

Kinesiske nettgiganter frykter nye grep fra myndighetene

Kinesiske nettgiganter under press

Asiatiske børser har falt på morgenen, og spesielt kinesiske tekgiganter har tynget, deriblant Tencent og Alibaba. Kina la mandag ut et dokument som skisserer regler som forbyr urettferdig konkurranse i internettsektoren, ifølge CNBC.

Wall Street tok seg mandag opp til høyder aldri tidligere sett før, med oppgang på to av de tre toneangivende aksjeindeksene. Både den industritunge Dow Jones og den brede S&P 500 startet dagen med nedgang, før de snudde til en så vidt positiv avslutning mandag kveld. Det ga mandag kveld ny rekordverdi for begge.

Tesla-aksjen falt 4,3 prosent etter nyheten om at amerikanske myndigheter åpner etterforskning av selskapets autopilot.

I forrige uke var det tett mellom rekordene på verdens børser, og både S&P 500 og Dow Jones nådde nye høyder før helgen. Det samme gjorde Oslo Børs, før Hovedindeksen falt 0,78 prosent mandag.

Tirsdag ettermiddag la USA frem shoppetall, altså detaljhandelstall, for juli, som er falt mer enn ventet.

Ellers er oljeprisen uten de store endringene. Ett fat olje handles til 69,7 dollar, en oppgang på 0,3 prosent siden midnatt.

Les på E24+

Dette er børsens heteste oppkjøpskandidater

Les på E24+

Børskommentar: «En aksje rustet for børsuro»

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Oslo Børs
 2. Hovedindeksen OSEBX
 3. Harmonychain

Flere artikler

 1. Link Mobility-aksjen raser til ny bunn – analytiker peker på vekst-bom

 2. IT-selskapet Link Mobility dropper milliardoppkjøp

 3. Svakt opp på Oslo Børs – Nel klatret før tallslipp

 4. Beskjeden oppgang på Oslo Børs – Krypto-selskap halvert

 5. Oslo Børs ble dratt ned av oljeprisfall