Equinor-fall på positiv Oslo Børs

Seismikkselskapet PGS ble samtidig dagens store taper på børsen.

Troll A-plattformen til Equinor i Nordsjøen.
Publisert:

Det ble en positiv dag på Oslo Børs tirsdag. Hovedindeksen endte med å stige 0,58 prosent.

Oppgangen kom samtidig som de fleste børsene i Europa steg. Oljeprisen var rundt stenging opp 1,36 prosent til 82,10 dollar fatet.

Equinor falt 1,44 prosent tirsdag, etter å ha meldt at de venter å bokføre en smell på inntil 13 milliarder kroner knyttet til gasshandel i fjerde kvartal. Aksjen ble den mest omsatte tirsdag.

PGS er dagens store taper på Børsen etter at seismikkselskapet meldte at inntektene økte i fjerde kvartal, ifølge foreløpige tall.

Tallene viste at inntekter på 210 millioner dollar, opp fra 207,7 millioner på samme tid året før. Samtidig var den såkalte segment-omsetningen på 174 millioner dollar, noe under forventningene på forhånd, ifølge Infront TDN Direkt.

– Vintersesongen har blitt mer utfordrende enn forventet. Skipsutnyttelsen i fjerde kvartal var skuffende med omtrent to ledige skip, som negativt påvirket omsetningen for innhenting av seismikk, sier konsernsjef Rune Olav Pedersen i PGS.

Han trekker blant annet frem at multiklient-salget endte noe under forventningene.

PGS-aksjen endte til slutt med å falle 19,17 prosent til 3,5 kroner.

Sterk Kahoot-vekst

Quiz-selskapet Kahoot meldte også om økte inntekter i fjerde kvartal, da selskapet fakturerte 39,7 millioner dollar, inkludert oppkjøpet av Clever.

For hele året var de fakturerte inntektene på 107,2 millioner dollar, på linje med prognosene selskapet la frem i tredje kvartal.

Kahoot-sjef Eilert Hanoa sier i en kommentar til meldingen at resultatet var under forventningene etter økt usikkerhet med omikronvarianten av corona.

Aksjen til selskapet var blant de mest omsatte, og steg fra start. Tirsdagen endte til slutt med et svakt fall på 0,29 prosent for Kahoot-aksjen.

Les også

Kahoot-veksten fortsatte i fjerde kvartal

Questerre-oppgangen fortsetter

Aksjen til Questerre har den siste måneden steget mer enn 110 prosent på børsen.

Tirsdag morgen meldte selskapet at de venter på en potensiell kunngjøring fra myndighetene i Quebec om kompensasjon for et forbud mot olje- og gassutvinning. Den ventes å komme sent i årets første kvartal.

Etter oppgang på 121 prosent den siste måneden, ble oppgangen noe mer dempet tirsdag. Questerre-aksjen steg til slutt 1,07 prosent til 2,36 kroner.

Publisert:
Gå til e24.no