Flopp for TV 2

TV 2 Nyhetskanalen begynte med lave seertall og har falt siden.

Publisert:

TV 2 Nyhetskanalen har mistet over halvparten av seerne siden oppstarten 15. januar.

I forrige uke var markedsandelen på 0,2 prosent av det norske TV-markedet.

Les også: Konkurransetilsynet kan stoppe Media Norge

Med Valla-sak og innspurt i Nokas-saken kunne ikke timingen vært bedre da TV 2 Nyhetskanalen gikk på luften. Over en halv million nordmenn tittet innom den første uken. Deretter har seermassen skrumpet.

TV 2 gruppen hevdet i går at de er meget godt fornøyd med seertallene. 108.000 seere daglig har kanalen hatt i snitt.

- Lovende, sier TV 2s nyhetsdirektør Kjell Øvre Helland til nettstedet Kampanje, uten å kommentere at de i forrige uke hadde 86.000 seere daglig.

Flere nyheter på E24

Dramatisk fall

- Det er markedsandeler som måler kanalens styrke. Når det gjelder markedsandeler, har disse mer enn halvert seg fra uke 3 til uke 6. Det kan sies å være dramatisk, og tyder på at de norske seerene ikke er modne for en slik kanal, sier TV-/radiosjef i mediebyrået IUM Christian Sørlie, som også mener spørsmålet er hvor langt ned seertallene skal før de stabiliserer seg.

Husmor-tv

TV2 nyhetskanalen skal være en nisjekanal som tiltrekker seg "de rette" seerne. Men til tross for at menn tradisjonelt sett er mer nyhetshungrige enn kvinner, er seerne likt fordelt mellom kjønnene. Sist uke var, i likhet med første uke, kvinnene sågar i flertall.

- Den høye kvinneandelen den første uken, henger nok også sammen med hvem som er hjemme på dagen, sa TV 2s nyhetsdirektør Kjell Øvre Helland til VG 1.februar.

Eksklusive annonsører

Maks ti annonsører deler all reklametid mellom seg. De betaler klekkelig for å nå ut til en eksklusiv seergruppe og skal samtidig bygge opp under kanalens image.

- Dette vil bringe inn 20-25 millioner kroner i reklameinntekter. Sammen med inntektene fra Get (kabelselskap, red. anm.) gjør dette at Nyhetskanalen ikke nødvendigvis er noe tapssluk, sier Sørlie.

Kabelfinansiert

Inntektene henter TV 2 Gruppen i første rekke fra distributørene Canal Digital og Get og eventuelt Norges televisjon hvis Helland og TV 2 får landet en avtale med tilbyderen av kanalpakkene i det digitale bakkenettet.

Get, tidligere UPC, betaler en del av regningen for nyhetskanalen for å kunne distribuere den over sitt nett. Men hvor stor del av regningen vil de ikke si.

- Vi kommenterer ikke detaljene i avtalen, sier direktør for samfunnskontakt Øyvind Husby.

Til folket

TV 2 Nyhetskanalen har slitt med distribusjonen, men inngikk i dag avtale med Get som sikrer til alle Gets digitaltv-kunder tilgang til nyhetskanalen.

- Jeg tror det bare kommer til å løfte kanalen marginalt, sier Sørlie.

Han tror Nyhetskanalen vil forbli en marginal nisjekanal.

- Men om andelen blir 0,3 prosent eller 0,8 prosent er vanskelig å si. TV 2 er i ferd med å posisjonere seg innfor det digitale bakkenettet, og lansering av TV 2 Filmkanalen og Nyhetskanalen er begge ledd i denne strategien, sier han.

Les også: TV3-konsern knuses på børs og NRKs DN-avtale på is

Flere saker på E24.

Publisert: