Aksje-NMs beste studentlag
– Har vært utrolig gøy og lærerikt

Eirik Müller-Sørenssen og Daniel Hagtvedt på laget HiL Capital Management ble Aksje-NMs beste studentlag.

BESTE SKOLELAG: Studentlaget HiL Capital Management, bestående av Eirik Müller-Sørenssen og Daniel Hagtvedt, vant studentligaen i årets Aksje-NM. Her er de på Nordnet Live.

Privat
 • Ingvild Sagmoen
Publisert: Publisert:

– Det føles utrolig godt å bli beste studentlag i aksjeplukking!

Studentene Eirik Müller-Sørenssen og Daniel Hagtvedt kunne fredag ettermiddag konstatere at de var vinnerne av årets studentliga i Aksje-NM.

Laget HiL Capital Management oppnådde en totalavkastning på 20,75 prosent, og endte dermed på plass 502 sammenlagt i spillet.

Totalt var det 19.627 deltakere i Aksje-NM 2016.

Fikk du ikke med deg årets Aksje-NM? Fortvil ikke! Aksjeligaen er allerede i gang! MELD DEG PÅ HER!

Var tro mot strategien

– De siste tre ukene har vært veldig viktige for oss, forteller Hagtvedt.

Spesielt den siste ukens bidrag var avgjørende for seieren i studentligaen.

Les også

Hallingdølen Truls (52) er Norges nye aksjekonge: – Ål or nothing!

– Vi forsto ganske tidlig den siste uken at det kunne bli pallplass på oss. Det var likevel ikke før de siste tre dagene vi innså at vi kunne dra seieren i land. Vi hadde et godt forsprang på konkurrentene de siste to dagene og valgte derfor å gevinstsikre noe av porteføljen for å vekte oss ned i markedet. Dette for å redusere risiko, sier Hagtvedt.

Han og Müller-Sørenssen går begge det siste året på Økonomi- og administrasjonsstudiet ved Høgskolen i Lillehammer.

HiL-studentene er spesielt fornøyd med at de var tro mot sin egen strategi gjennom hele konkurransen. Den gikk ut på å ha en energivektet portefølje.

– Vi mente oljeprisen skulle opp fra daværende 30 dollar, og har derfor satset mye på oljeaksjer i løpet av konkurransen. Det var litt flaks at oljeprisen faktisk ser ut til å ha bunnet ut i denne perioden, men her var det alt eller ingenting!

Ukene Aksje-NM pågikk var preget av mye volatilitet på verdens børser. Ukeavkastningen til studentlaget varierte samtidig veldig.

– Vi verken kjøpte eller solgte aksjer etter hvilken vei vinden blåser, og hadde ikke altfor mange transaksjoner i perioden. Dette var en viktig resept for oss for å lykkes i konkurransen, sier Müller-Sørenssen.

Les også

Nå starter Aksjeligaen opp igjen

– Kan være fint å ha på CV'en

– Årets Aksje-NM har vært utrolig gøy og lærerikt for oss begge. Selv om vi har noe tidligere erfaring med aksjehandel på egenhånd, så har samarbeidet mellom oss ført til bedre forståelse for aksjer gjennom utveksling av ideer og deling av kunnskap, sier Hagtvedt.

– Å være med på å føre et skolelag til seier kan være fint å ha på CV’en, og muligens et pluss for en fremtidig arbeidsgiver. Å vinne krever litt flaks, men det viser at vi har interesse og kjennskap til aksjemarkedet, noe vi mener er svært viktig, sier Müller-Sørenssen.

Les også

Trader Nicolay Steensen ble beste kjendisdeltaker i Aksje-NM 2016: – Det var godt å slå Svend Egil

Vinnerlaget synes det var spesielt stas å slå de mer renommerte skolene som deltok i konkurransen og samtlige ekspert- og kjendisdeltakere som var med.

– Neste år er det noen andre fra HiL som blir nødt til å forsvare tittelen, sier Hagtvedt.

Studentene synes også det har vært positivt å kunne få teste aksjemarkedet uten å bruke egne penger. I Aksje-NM foregikk alle investeringer med fiktive penger.

– Vi mener at det gir grunnlag for å teste ut teori i praksis, samtidig som det kan vekke en større interesse for aksjemarkedet, sier Hagtvedt.

Å feire seieren har de ennå til gode.

– Vi har ikke feiret skikkelig ennå, men skal nok få med oss noen festligheter fremover. «UKA» starter neste uke for studentene i Lillehammer med mye moro, så vi får nyte dette litt ekstra, sier Müller-Sørenssen.

Les også

Nå starter Aksjeligaen opp igjen

Les også

Seadrill-aksjer ga Tobias (21) siste ukesseier

Les også

Hallingdølen Truls (52) er Norges nye aksjekonge:
– Ål or nothing!

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Aksje-NM

Flere artikler

 1. Aksje-NM: – Skal sikre seieren med gode, stabile investeringer

 2. Handelshøyskolen ved HiOA ble beste studentlag i Aksje-NM 2017:
  – De siste dagene har vært spennende

 3. Børsgruppen Aktie med kjempe-comeback i studentligaen:
  – Nå blir det vinn eller forsvinn!

 4. Kan ditt studentlag vinne Aksje-NM?

 5. Siste sjanse til å teste Aksje-NM for i år! Kan du slå disse studentene?