– Er bare et spørsmål om tid før Matu driter seg ut

Daytrader Svend Egil Larsen ble lei av å få høre at han lå bak en ape og en kommunist. Nå skal han sikre teten i ekspertgruppen.

RIVALER: Konkurransen mellom daytrader Svend Egil Larsen og aksjeapen Matu tar til rett før Aksje-NM går inn i sin fjerde uke.
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert: Publisert:

– Hver dag minnet kolleger med på at jeg lå bak denne apen og kommunisten. Til slutt måtte jeg bare sette inn støtet, sier daytrader Svend Egil Larsen.

– Jeg har til og med blitt spurt om jeg trenger tips for å komme meg tilbake i konkurransen.

I løpet av fredagen snudde den velkjente robotdödaren minus til pluss og tok ledelsen i ekspertgruppen i Aksje-NM. I løpet av uken har avkastningen på porteføljen økt med 8,59 prosent, og dermed avslutter daytraderen for første gang i konkurransen uken i pluss.

Se porteføljen til daytraderen her!

– Det var virkelig på tide også. Jeg kunne jo ikke bli liggende bak Mimir, spesielt etter at han torsdag understreket at han fortsatt er kommunist, sier Larsen.

Spørsmål om tid

I starten av konkurransen skrev Larsen på Twitter at hans største frykt var å tape for aksjeapen Matu. Nå ligger han for første gang siden uke én foran orangutangen, som ser ut til å gjøre sitt beste Aksje-NM noensinne.

– Det er bare et spørsmål om tid før han driter seg ut, så han visste jeg alltid at jeg ville klare å slå til slutt. Det er verre med kommunisten, sier Larsen.

Vil du se om du kan slå Larsen og de andre kjendisene?Test ut Aksje-NM her!

Da børsen åpnet fredag kjøpte daytraderen seg opp i seismikkselskapet Spectrum som kort tid etter steg 10 prosent på Oslo Børs.

– Nå satser jeg ikke på en sektor, men plukker de beste aksjene fra alle, sier Larsen.

Daytraderen ligger an til å avslutte uken blant de 1000 beste deltagerne i konkurransen. Syv prosent foran Mimir Kristjansson og 8,50 prosent foran aksjeapen Matu.

Fornøyd

I dyreparken i Kristiansand er det til tross for fall denne uken god stemning, melder biolog Helene Axelsen som er en av Matus nærmeste.

– Vi har feiret at han har gjort det så bra i konkurransen med litt ekstra god mat. Det er veldig gøy at han fortsatt er i pluss, sier hun.

Sist gang Matu deltok gikk det svært dårlig for aksjeapen. Nå er han imidlertid opp 0,30 prosent totalt i spillet, og ligger på 6.503 plass. Altså er han foran to tredjedeler av deltagerne i spillet.

– Det er veldig gøy. Kanskje han har lest seg godt opp det siste året uten at vi har visst om det. Blir morsomt om han slår noen av ekspertene, sier Axelsen.

– Burde kjøpt olje

Larsen på sin side er sikker på at han nå har sette det siste av aksjeapen i konkurransen.

– Nå er målet å distansere meg fra kommunisten, sier han.

Larsen legger til at han angrer på at han ikke satset på olje fra starten av i Aksje-NM.

– Jeg tenkte meg at bunnen kanskje var nådd, men var ikke sikker. Nå tror jeg det er for sent å satse hardt på bare en sektor som olje. Det er usikkert om det vil stige så fryktelig mye mer nå, sier han.

Etter å nå endelig være best av ekspertene har Larsen fått blod på tann, og går nå etter mål nummer to.

– Jeg får sikte meg inne på å slå det beste skolelaget nå. Det hadde vært gøy å slå både dem, apen og kommunisten, sier Larsen.

Vil du se om du kan slå Larsen og de andre kjendisene? Test ut Aksje-NM her!

Les også

Derfor skyr kvinner Børsen

Les også

Mimir om Aksje-NM-suksessen: – Jeg har brukt et skjult triks

Les også

Matu tar inn favorittaksje

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Aksje-NM

Flere artikler

  1. Oljetung Matu-portefølje

  2. – Jeg kan godt spandere champagne om kommunisten tar meg igjen

  3. – Larsen burde klare å slå meg

  4. – Litt flaut å ligge bak en ape og en tidligere kommunist

  5. – Om jeg havner i nærheten av Larsen bør han spandere champagne