Klar bedring i Europa
- ny flat dag ventet på Oslo Børs

Bedring i Europa løfter stemningen på Oslo Børs. Men fremdeles sitter investorene på gjerdet, før handelen ventes å ta seg opp torsdag. 

SOMMERHANDEL SNART SLUTT: DNB og Netfonds venter at handelen på Oslo Børs skal ta seg opp torsdag da signalene fra sentralbanksjef Ben Bernanke og rentemøtet i USA er ute i markedet.
Publisert: Publisert:

Signalene fra sentralbanksjef Ben Bernanke lar fortsatt vente på seg. Det to dager lange rentemøtet ender onsdag, og investorene vil saumfare og gjennomanalysere hvert ord i redegjørelsen fra Fed, som slippes klokken 20.00 onsdag.

Netfonds venter at investorene sitter på gjerdet enda en dag, før handelen gir større utslag i torsdag etter at resultatene fra rentemøtet er offentliggjort. Handelen fra Asia endte blandet, der MSCI-indeksen gikk svakt tilbake.

Imidlertid var det stor forskjell mellom markedene, der de japanske aksjene falt tilbake fra den positive tirsdagen. I Kina var det et lite minirally fra start, før handelen roet seg mot stenging.

- Vi tror Oslo børs åpner relativt flatt. De asiatiske børsene endte blandet onsdag, og investorene venter nå på utfallet av det viktige rentemøtet. Morgendagens handel vil preges av hva den amerikanske sentralbanksjefen sier i sin oppsummering av møtet. Det han sier om stimulanseprogrammet og eventuell nedtrapping av dette, vil være spesielt viktig, skriver Netfonds.

Trolig vil styringsrenten opprettholdes på 0,25 prosent, melder Bloomberg.

Wall Street endte forholdsvis flatt i går. Hovedindeksen falt ned 0,16 prosent til 493,46 poeng, der Yara og Marine Harvest var storaksjene som gjorde størst utslag. Marine Harvest hentet seg inn igjen etter en svak børsdag mandag, mens Yara falt tilbake 1,8 prosent.

LES OGSÅ: Wall Street stiger etter gode boligtall

Kronen noe svekket

- Samtlige sentimentindekser fra euroområdet viste en bedring i går, og bidro til en positiv dag i aksjemarkedene. I USA var børsutviklingen mer blandet, og det er den også i Asia i morgentimene. Spenningen er fortsatt knyttet til de neste dagers nøkkeltall. De svake BNP-tallene for andre kvartal fra Sverige bidro til en svekkelse av svenske kroner. Norske kroner ble også trukket noe svakere av tallene, men styrket seg mot svenske kroner, skriver DNB i sin morgenrapport.

Storbanken understreker de positive nyhetene ved at gårsdagens slipp av stemningsindikatorer for eurosonen peker i riktig retning. Med unntak av bygge- og anleggsbransjen, bedret fremtidstroen seg i alle deler av økonomien.

Samleindeksen steg 1,2 poeng til 92,5, marginalt bedre enn ventet.

LES OGSÅ: Stemningen stiger i Europa

Bedring i Europa

- Husholdningene er nå på sitt minst pessimistiske siden august 2011, like før gjeldskrisen tok en omdreining til det verre. Samleindeksen opplevde tredje måned på rad med oppgang.

- Dersom stemningen holder seg i august og september, vil den samlede aktiviteten ventelig være uendret i tredje kvartal, som i så fall vil bety at eurosonens hittil lengste nedtur – syv kvartaler med sammenhengende BNP-nedgang – nå er over, skriver DNB videre.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om