«Fremtind» er Sparebank 1 og DNB sin nye forsikringsgigant

Finanstilsynet godkjenner forsikringsfusjonen. Det nye selskapet vil hete Fremtind Forsikring, og vil fra dag én være landets tredje største forsikringsselskap. 

FUSJON: DNB og Sparebank 1 Gruppen har fått godkjenning fra Finanstilsynet til å slå sammen forsikringsvirksomheten.
  • Erik Steinsbu Wasberg
Publisert:

Finanstilsynet godkjenner forsikringsfusjonen mellom DNB og Sparebank 1. Det fusjonerte selskapet vil hete Fremtind Forsikring, og vil tre i kraft fra 1. januar 2019.

Det opplyser selskapene fredag.

– Vi fikk meldingen 21. desember, og vi gleder oss nå til å realisere morgendagens forsikringsselskap, sier Turid Grotmoll, som blir administrerende direktør for Fremtind.

– Med Fremtind vil vi få større kraft til å videreutvikle innovative og kundevennlige løsninger, og komme enda raskere på banen med nye produkter til kundene.

Samme merkevare

Både DNB og Sparebank 1-bankene vil fortsette å distribuere forsikringene fra Fremtind under eget merkenavn. LO-avtalen med Sparebank 1 videreføres.

Planen er også å fisjonere personrisikoforsikringsselskapene hos begge to inn til det fusjonerte selskapet. Denne delen skal etter planen bli fullført i første kvartal neste år.

Verdsettes til 19,75 mrd.

Det nye selskapet er verdsatt til hele 19,75 milliarder kroner. I en børsmelding skriver Sparebank 1 at eierforholdet er 80 prosent for Sparebank 1, og 20 prosent for DNB. Dette forholdet baserer seg på fremforhandlet markedsverdi.

DNB vil kjøpe seg opp til en eierandel på 35 prosent, og har i tillegg til dette en mulighet til å kjøpe seg opp til en andel på 40 prosent.

Etter sammenslåingen vil DNB bokføre en gevinst på tre milliarder kroner i konsernregnskapet, samt redusere kjernekapitaldekningen på rundt 30 basispunkter. Sparebank 1 får en skattefri gevinst på 2,65 milliarder kroner.

Turid Grotmoll, tidligere konsernsjef i Sparebank 1 Gruppen og nå sjef for den nye forsikringsgiganten, og DNB-sjef Rune Bjerke signerer avtalen om å slå sammen bankenes forsikringsselskaper i september.
Les også

Protector trekker seg ut av boligselgerforsikring

Blant landets største

Selskapet vil ha om lag 900 ansatte, og vil fra dag én være landets tredje største forsikringsselskap.

De to bankene meldte i juni om en intensjonsavtale om sammenslåing av forsikringsvirksomhetene. Det nye selskapet blir Norges tredje største forsikringsselskap med en markedsandel på 15 prosent innen risikoforsikring.

I juni ble det kjent at Nordea kjøper Gjensidige Bank av Gjensidige for 5,5 milliarder kroner, samt at de to aktørene inngår et distribusjonssamarbeid innen forsikring.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. DNB
  2. Sparebank 1 Gruppen

Flere artikler

  1. Fremtind får hvitvaskingskritikk fra Finanstilsynet

  2. Vidar Løfshus går til forsikringsbransjen

  3. Millionunderskudd for Gjensidige Forsikring

  4. Gjensidige vil dele ut to milliarder til eierne

  5. Gjensidige endrer ikke utbytteplan etter forbudsforslag