Oljefall på Oslo Børs

Investorene sender børsen ned for andre dag på rad.

Publisert:

Nøyaktig etter år etter at Wall Street traff bunnen i kjølvannet av finanskrisen er usikkerheten på nytt med på å dempe stemningen på Oslo Børs.

Her ble hovedindeksen sendt ned for andre dag på rad, i takt med en sterkere dollar og lavere oljepris. Da handelen stengte for dagen hadde hovedindeksen imidlertid hentet seg noe inn med drahjelp fra den andre siden av Atlanteren, og endte med et beskjedent fall på 0,15 prosent til 367,91 poeng.

- Forrige uke var preget av optimisme og sterk utvikling på børsen, og så langt denne uken har investorene nærmest tatt seg en pustepause, sier oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets til E24.

Det har kommet få nøkkeltall, og en del benytter nå muligheten til å ta profitt, påpeker hun.

- Markedet mangler litt retning, og venter på nyheter som kan bidra til å antyde veien videre.

Lavere oljepris

Nordsjøolje med leveranse i april hadde på slutten av dagen falt over 1 prosent til 79,60 dollar fatet, mens amerikansk lettolje (WTI) hadde sunket til 81,1 dollar fatet. Nedgangen kom samme dag som amerikanske lagertall ventes å vise at råoljelagrene vokste i forrige uke.

Tirsdagens oljelagertall fra API følges tett, og regnes som en god indikator på hva onsdagens tall fra Energy Information Administration (EIA) vil vise.

- Raffineriene er på vei inn i vedlikeholdssesongen, og dermed blir etterspørselen etter råolje lavere. Derfor ventes det at det amerikanske energidepartementet (EIA) vil rapportere om høyere lagerstand, slik det vanligvis gjør på denne tiden av året, sier Saltvedt.

Oljeprisfallet gikk ikke ubemerket hen på den oljetunge Oslo Børs. Statoil

OSE

STL

, det desidert største selskapet på børsen målt i markedsverdi, falt 0,5 prosent til 136,9 kroner aksjen.

Selskapet, som var det mest omsatte i tirsdagens handel, meldte om økt eierandel på et felt i Mexicogulfen og om at Statoil sammen med blant andre britiske BP har fått grønt lys for utvikling av et stort oljefelt i Aserbajdsjan.

Følg oljeprisen på E24 Børs!

Børstapere

Igjen var Reservoir Exploration Technology

OSE

RXT

en av dagens store børstapere. Aksjen hadde på slutten av dagen falt 20,9 prosent til 0,53 kroner, etter mandagens stup på 21,2 prosent.

Den kraftige nedgangen kommer etter at selskapet ved ukestart meldte om behovet for å hente inn 50 milliarder dollar i en emisjon. Dette gjøres for å bedre likviditeten, og for å dekke kostnadene frem til selskapet igjen oppnår positiv kontantstrøm i løpet av andre kvartal.

Det hjelper heller ikke at DnB Nor Markets

OSE

DNBNOR

ifølge

Reuters

senker aksjen fra "hold" til "selg".

Også Petrolia

OSE

PDR

viderefører mandagens uheldige utvikling. Etter et svalestup på 12,1 prosent ved ukestart fortsatte aksjen ned 6,9 prosent til 0,27 kroner.

Flere nyheter på E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om