Kunderush etter Apple Pay-lansering: Nordea fikk syv ganger flere nye kunder enn vanlig

Storbanken Nordea er sammen med Santander og Sbanken først ut med Apples betalingsløsning i Norge. Lanseringen førte til et rush av nye kunder og henvendelser på kundeservice til storbanken.

SPANDERTE KAFFE: Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge og John Sætre, leder for privatmarkedet i banken, spanderte onsdag kaffe til én krone utenfor kontoret på Colosseum i Oslo for å vise frem Apple Pay.

Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix
  • Marius Lorentzen
Publisert: Publisert:

Dagen etter at lanseringssirkuset rundt Apple Pay var over, kan Nordea nå melde om et kunderush.

Banken vil ikke ut med antall brukere, men banken opplyser til E24 at pågangen fra eksisterende og nye kunder kom raskt.

– Det siste døgnet har vi fått syv ganger så mange nye kunder som vi får på et vanlig døgn. Kundeservice har opplevd stor pågang og de aller fleste henvendelsene handler om Apple Pay, kundene lurer på hvordan de kan få tilgang på tjenesten, sier John Sætre, leder for personmarkedet i Nordea.

– Dette er over all forventning, vi trodde at det skulle være interesse for Apple Pay, men ikke at interessen skulle være så enorm, fortsetter han.

Les også

Apple inntar det norske betalingsmarkedet: – Brukeropplevelsen vil avgjøre hvem som vinner

Foreløpig er det Nordea og Santander som tilbyr Apple Pay i Norge til sine kunder, mens Sbanken (tidligere Skandiabanken) lover at de er på vei.

I tillegg til å være kunde en av disse stedene, må betalingsterminalen også støtte kontaktløs betaling, som Apple Pay altså bruker på linje med de nyere betalingskortene. Så langt er rundt én av tre norske kortterminaler aktivert med denne funksjonen, mens langt

John Sætre i Nordea håper nå at flere butikker tar grep og skrur på funksjonaliteten, slik at kundene enten kan betale med kontaktløse kort eller Apple Pay. BankAxept (som nå blir en del av Vipps) jobber også med å få flere butikker til å åpne for kontaktløse kort, som de også tilbyr.

DNB, Sparebank 1 og Eika er blant bankene som ikke er med. De utelukker ikke at de vil tilby Apple Pay etter hvert, men DNB mener foreløpig at for få steder tilbyr Apple Pay og at kontaktløse kort fungerer godt.

Det har foreløpig ført til at flere DNB-kunder har rast på bankens Facebook-sider, slik E24s kollegaer i Tek.no har omtalt.

Les også

Apple Pay lanseres i Norge

Les også

– Brukeropplevelsen vil avgjøre hvem som vinner

Les også

Takket nei til Apple Pay

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Nordea
  2. Apple

Flere artikler

  1. – Brukeropplevelsen vil avgjøre hvem som vinner

  2. Apple Pay lanseres i Norge

  3. Mobilbetaling er bare første steg før mange nye banktjenester

  4. Takket nei til Apple Pay

  5. – Mange tusen flere nye kunder enn vanlig