Skuffende Netflix-resultat sender aksjen rett ned

Strømmetjenesten fikk 5,15 millioner nye brukere. Det sender aksjekursen rett ned i etterhandelen på Wall Street, med over 13 prosent.

RESULTAT: Strømmegiganten Netflix leverte sine resultater mandag.
Publisert:

Netflix bommet på egne forventninger om nye abonnenter for første gang på fem kvartal, skriver nyhetskanalen CNBC.

Strømmetjenesten fikk totalt 5,15 millioner nye brukere. Det er langt mindre enn de 6,34 millionene nye abonnenter som FactSet forventet på forhånd.

Ifølge Reuters har selskapet overestimert vekstanslagene, men sier de er sikre på en god langsiktig vekst.

Netflix har satset tungt på å investere i originalinnhold i flere språk og sikre seg et solid fotfeste internasjonalt, skriver nyhetsbyrået.

– Videoer på internett vokser globalt, og vi er heldig nok til å bli en av de ledende i bransjen, skriver Netflix i sin kvartalsrapport.

Videre skriver selskapet at forutser mer konkurranse fra blant annet franske Salto, tyske ProSieben, og flere av de amerikanske medieselskapene.

– Vi tror det er en stor appetitt fra konsumentene for et bredt innhold, og at det er rom for flere aktører til å ha gode markedsandeler. Vår strategi er å bare forbedre oss, noe vi har gjort hver eneste år.

Les også: Netflix har skapt en helt ny form for styremøter

Leverer lavere resultat enn forventningene

Les på E24+

Hvis Jesus var en aksje, ville han ha vært Netflix

Netflix presenterte kvartalstall for andre kvartal mandag. Resultatet per aksje kom inn på 85 cent per aksje, mens omsetningen endte på 3,91 milliarder dollar.

Det var på forhånd ventet et resultat på 79 cent per aksje og en omsetning på 3,94 milliarder dollar.

Sist gang Netflix leverte kvartalstall, skrev selskapet at de oppnådde den sterkeste veksten i omsetning noensinne. Da endte omsetningen på 3,7 milliarder dollar, noe som er lavere enn forrige gang.

Publisert: