Ryanair til bunns i Europa etter resultatskrell

Aksjen dumper ned 5,82 prosent i tidlig handel, etter at selskapet leverte regnskapstall mandag. 

FALLER PÅ BØRS: Toppsjef Micheal O'Leary i Ryanair leverte regnskapet for det irske flyselskapet i dag. Investorene svarte med å sende aksjen rett ned.
Publisert:

Ryanair leverte regnskapet for perioden april til juni i år. Der kom det frem at sommeren har gitt en lavere gjennomsnittspris på billettene enn ventet.

Prisene er ventet å vokse med et prosent de neste tre månedene, mot et tidligere estimat på fem prosent, skriver Reuters.

Sammen med økte kostnader for drivstoff førte dette til et resultatfall på 20 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.

Ryanair opprettholdt likevel den tidligere prognosen om et årsresultat på mellom 1,25 og 1,35 milliarder euro.

Selskapet trekker frem blant annet stor konkurranse og uvanlig varmt vær som en av årsakene til det svake resultatet.

Les også: Fire av ti misfornøyd med flyselskapet

Peker på streik

Les også

Nye regnskapsregler kan ramme SAS hardt

Usikkerhet på grunn av en rekke streiker fikk også skyld for det svake resultatet. Flere hundre avganger har blitt kansellert denne tiden, etter protester fra kabinpersonale i Spania, Portugal, Italia og Belgia.

Tidligere i år ble flytrafikken rammet av flygelederstreik i Frankrike.

– Streikene er skaper kortsiktig høyere risiko for inntjeningen, men skal ikke påvirke Ryanairs posisjon på lang sikt, kostnader, og finansiell styrke, skriver analytiker Gerald Khoo i et notat, melder Reuters.

RØDT: Grafen viser utviklingen i Ryanair-aksjen på London-børsen siden fredag. Mandag falt aksjen tungt i åpningen etter resultatslippet.

Faller på børsen

Investorene svarte med å sende aksjen ned med 5,82 prosent, og er dermed den aksjen som faller nest mest på den brede Europa-indeksen Stoxx 600.

Ryanair-resultatet kommer etter at lavprisselskapet EasyJet økte sine inntektsforventninger med 45 prosent, skriver Reuters.

Forrige måned leverte Norwegian resultat, som viste inntektsfall for selskapet. Likevel klarte flyselskapet å slå forventningene til analytikerkorpset.

Publisert:

Her kan du lese mer om