Resultatfall for Stolt-Nielsen

Rederiet økte inntektene, men svekket resultatet betydelig.

SKUFFER: Konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen må konstatere et solid resultatfall i rederikonsernet.

Jan Petter Lynau
Publisert:

Hovedårsaken til det svekkede resultatet er ifølge Stolt-Nielsen selv underskudd i Stolt Tankers.

- Høyere driftskostnader og mindre volum, spesielt på ruter til Europa og USA fra Asia og internt i Europa, svekket Stolt Tankers resultat i perioden, uttaler konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen i en børsmelding torsdag morgen.

Solid i havnevirksomheten

Stolt Tanker noterte et driftsunderskudd på 8,6 millioner dollar.

Konsernet fikk totalt et driftsoverskudd på 30,7 millioner dollar. Mesteparten av kommer fra Stolthaven Terminals, som noterte seg for et overskudd på 23,3 millioner dollar.

Også Stolt Tank Containers fikk et solid driftsoverskudd, på 19,2 millioner dollar.

Resultat etter skatt endte for konsernet på 7,9 millioner dollar, ned fra 31,2 millioner dollar i første kvartal 2011. Omsetningen endte på 505,7 millioner dollar.

Både omsetning og resultat var svakere enn ventet. Ifølge Six forventet aksjeanalytikere de hadde snakket med på forhånd en omsetning på 527 millioner dollar, og et resultat på 19 millioner dollar.

Stolt-aksjen faller på en stigende børs torsdag morgen. Ved børsstart er selskapet ned 0,5 prosent, mens Hovedindeksen stiger omtrent tilsvarende.

Følg Oslo Børs på E24s børssider.

Svak forbedring

Videre fremover er Stolt-Nielsen forsiktige optimister.

- Vi forventer en svak forbedring i markedet for tankere som kan frakte flere produkter på en gang. I mellomtiden vil vi fortsette å investere i terminalvirksomheten, container-markedet og i oppdretts-virksomheten, hvor vi ser mange lovende muligheter for vekst, sier Niels G. Stolt-Nielsen.

Her kan du lese mer om