Supertorsdag på Børsen

DNB og Statoil fosser frem, mens Norske Skog stuper på Oslo Børs.

OPPGANG: DNB-aksjen stiger kraftig på Oslo Børs torsdag formiddag.
Publisert:

Flere av de viktigste selskapene på Oslo Børs har vært i ilden med fremleggelse av kvartalsrapporter torsdag morgen.

For DNB og Statoil er den innledende mottagelsen i aksjemarkedet positiv. Papirprodusenten Norske Skog faller imidlertid tungt etter skuffende tall.

Hovedindeksen sendes opp 1,03 prosent til 468,95 poeng.

Foruten at DNB og Statoil er driverne i aksjemarkedet torsdag, bidrar også oljeprisen til oppgangen. Kontraktene på nordsjøolje omsettes for 117,25 dollar per fat, opp 0,33 prosent.

DNB sukrer med økt utbytte
Den norske bankkjempen DNB la frem tallene for fjorårets siste kvartal i morgentimene, og rapporten blir møtt med jubel i aksjemarkedet. Resultatet for perioden endte på 3,81 milliarder kroner, mot et resultat på 4,09 milliarder i samme periode i 2011.

Driftsresultatet før nedskrivninger og skatt (EBITDA) utgjorde 5,7 milliarder kroner, og styret foreslår et utbytte på 2,10 kroner per aksje.

Ifølge iMarkedet var det på forhånd ventet et resultat på 3,3 milliarder kroner og inntjening per aksje på 2,06 kroner.

DNB opplyser i dag at kjernekapitaldekningen etter Basel II hadde økt til 10,7 prosent ved utgangen av 2012, fra 9,4 prosent ved utgangen av 2011.

Økningen i kjernekapitaldekning kommer som følge av at bankkonsernet er i ferd med å tilpasse seg strengere krav til sikkerhet for utlån stilt av norske og europeiske myndigheter.

Analytiker Mats Anderson i Chevreux sier til Dow Jones Newswires at det økte forslaget om utbytte til 2,10 kroner er positivt for aksjen, siden det var ventet et utbytte på 1,80 kroner, mens enkelte analytikere ikke hadde forventet noe utbytte i det hele tatt.

DNB-aksjen sendes opp 4,62 prosent til 79,30 kroner.

Følg aksjemarkedet med E24 BØRS

Statoil stiger kraftig
Oljegiganten Statoil kommer også godt ut av fremleggelsen av sin rapport.
Driftsresultatet i fjerde kvartal var 45,8 milliarder kroner sammenlignet med 60,7 milliarder kroner i fjerde kvartal 2011.

Justert driftsresultat var 48,3 milliarder kroner sammenlignet med 45,9 milliarder kroner i fjerde kvartal 2011.

Statoil-aksjen er opp 1,87 prosent til 147 kroner.

Orkla bedret resultatene
Stein Erik Hagens Orkla la frem et driftsoverskudd (EBIT) på 1.103 millioner kroner, mot 873 millioner kroner året før.

Omsetningen økte med 333 millioner kroner, til 8.457 millioner kroner.

- Samtidig som vi i 2012 har gjennomført omfattende strukturelle grep er det resultatvekst i vår kjernevirksomhet, påpeker konsernsjef Åge Korsvold i en børsmelding torsdag morgen.

Mørkt for Norske Skog
Et tradisjonsrikt selskap får imidlertid ikke være med på oppturen. Papirprodusenten Norske Skog kjemper i motvind, og foretok store nedskrivninger i forrige kvartal.

I fjorårets fjerde kvartal endte det ordinære driftsresultatet på minus 1.758 millioner kroner. I fjerde kvartal året tidligere endte driftsresultatet på minus 841 millioner kroner.

Brutto driftsresultat (EBITDA) i fjerde kvartal 2012 endte på 327 millioner kroner, ned fra 503 millioner kroner i samme periode året tidligere.

Resultat før skatt endte på minus 1.914 millioner kroner, ned fra minus 592 millioner kroner i samme periode året tidligere.

Norske Skog faller tungt i aksjemarkedet, og en halvtime ut i handelen er aksjen ned hele 11,54 prosent til 3,45 kroner.

Publisert:

Her kan du lese mer om