Analytiker: - Dette er aksjen du bør satse på


Og torsdag ruser selskapet av gårde.

TIL HAVS: Sevan Marine stiger i kjølvannet av fremleggelse av kvartalsrapport. Her er riggen Voyageur på vei ut fra Arendal.
Publisert:

Sevan Marine stiger kraftig på Oslo Børs torsdag formiddag. I går presenterte riggselskapet kvartalstallene for tredje kvartal, og i etterkant er meglerhusene styrket i troen på selskapet.

- Vi har blitt enda mer overbevist på Sevan som investeringscase, og vi mener dagens verdsettelse langt fra viser potensialet i selskapet, skriver analytiker Erik Tønne i Sparebank 1 Markets i en rapport.

Følg Sevan Marine med E24 BØRS

Han er sikker i sin mening om selskapet etter resultatpresentasjonen.

- Etter vårt syn er dette en av oljeserviceaksjene med størst oppsidepotensiale fremover, kombinert med begrenset risiko. Vi gjentar bestemt vår kjøpsanbefaling på selskapet, skriver analytikeren.

Kursmålet er satt til 25 kroner.

- Positiv trigger

Etter en fullstendig restrukturering på tampen av fjoråret, har Sevan Marine gått fra å være et «bygge-eie-operere-selskap», til å nå være en prosjektutvikler og et teknologiselskap.

Det kanadiske rederiet Teekay (ny majoritetseier) tok, i tillegg til å kjøpe de tre fartøyene Sevan Marine eide, over hele selskapets driftsavdeling.

Sparebank 1 Markets` analytiker viser til at ledelsen i Sevan Marine på onsdagens presentasjon virket mer overbeviste enn tidligere om å finne potensielle løsninger for de neste skrogene, nummer 4 og 5.

Sevan Marine sitter nå på to skrog (nr. 4 og 5) som er under bygging på skipsverftet Cosco, og det arbeides aktivt med potensielle oppdragsgivere.

Les også: Storeier øker i Sevan

- Dagens verdsettelse viser nesten ingen - om noen - verdi til de to skrogene de har under bygging på verft. Dersom en løsning materialiseres, mener vi bestemt at dette vil bli en positiv trigger for aksjen, nesten uansett hvilken verdi som realiseres, mener analytikeren.

Han påpeker også at Sevan er veldig godt posisjonert med sitt riggkonsept for Skrugard og Havis-feltet i Barentshavet, og at en avklaring om dette kan komme i januar eller februar neste år.

– Dersom Sevan skulle vinne frem med sitt konsept, ser vi en potensiell betydelig lisensutbetaling videre fremover, mener han, og minner om at denne FPSO-en vil bli større enn Goliat, hvor Sevan mottok en lisensutbetaling på 120 millioner dollar.

Les også: Fra stort tap til overskudd

- Kan få ny lisensavtale
DNB Markets er også fornøyd med rapporten, og gjentar en kjøpsanbefaling.

- Vi er enda mer positive til selskapet etter kvartalsrapporten. Vi har identifisert åtte FPSO-prospekter hvor vi mener Sevans design kan bli valgt, og vi tror at selskapet vil bli tildelt en ny lisensavtale i 2013, foruten intensjonsavtalen de allerede har varslet på Western Isles, skriver analytiker Eirik Ronold Mathisen i DNB Markets.

DNB har et kursmål i Sevan på 23 kroner.

Torsdag formiddag sendes Sevan Marine opp 14,10 prosent til 17,80 kroner.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om