Lite shortsalg av DNO

Det er svært få aksjer i oljeselskapet DNO som er lånt ut til shorting.

LITE SHORT: E24s lesere mente DNO-aksjen var utsatt for en stor andel shortsalg. Dette er ikke tilfelle.
SHORT: Denen blå grafen viser at andelen DNO-aksjer utlånt til shortsalg ikke har vært over 2,5 prosent de siste tolv måneder.
Publisert: Publisert:

Det viser en oppdatering fra mandag 9. mai som Data Explorers har hentet inn på oppdrag fra E24.

Andelen DNO-aksjer lånt ut til shortsalg var på kun 0,71 prosent.

Det har i langt tid versert spekulasjoner om at DNO (DNO), Norges mest diskuterte aksje, er negativt påvirket av en unormalt stor andel shortsalg.

Tallene fra Data Explorers viser altså det motsatte.

Følg DNO-aksjen på E24 Børs

På linje med Statoil

E24 skrev tidligere denne uken om omfanget av shortsalg på Oslo Børs og i den forbindelse har en rekke lesere henvendt seg til redaksjonen i forbindelse med DNO.

Dette er omtrent på linje med andelen aksjer lånt ut til shortsalg for Statoil-aksjen, eller en veldig liten andel.

I tillegg til oppdatert data, har E24 laget en grafisk oversikt over andelen aksjer lånt ut til shortsalg de siste tolv måneder. Denne viser at andelen aldri har vært over 2,5 prosent.

Se grafen i bildeserien øverst i saken.

Les også: Disse aksjene shortes mest

Verstingen

I DnB Nor har investorer lånt ut hele 13,49 prosent, totalt verdt omtrent 17 milliarder kroner, til investorer som ønsker å vedde på at aksjekursen skal falle, viser en analyse fra Data Explorers.

Andelen aksjer utlånt til shortsalg har økt med 35 prosent den siste uken, etter at DnB Nor skuffet kraftig med tallene for første kvartal.

Den eller så stabile aksjen ble sist uke gruset etter at selskapet leverte tall langt under forventningene.

38 milliarder på børsfall

Investorer forventer at Oslo Børs skal falle og nivået av shortsalg i Norge er omtrent dobbelt så stort som for resten av Europa, kunne E24 meddele mandag ettermiddag.

Totalt har norske og utenlandske investorer satset 38 milliarder kroner på at Oslo Børs skal falle, viser data utarbeidet av analysehuset Data Explorers på oppdrag for E24.

I tillegg skal et meglerhus ha vært i kontakt med norske aktører sist uke for å finne en motpart til et veddemål på at Oslo Børs skal falle før høsten. Veddemålet som meglerhuset forsøkte å finne motpart til, var i form av en såkalt salgs-opsjon på OBX-indeksen.

Forholdet mellom de som satser på at børsen skal opp og de som satser på at børsen skal ned, det såkalte Long/short-forholdet, er på 4,56. Dette er nesten dobbelt så høyt som nivået i Europa, som i snitt ligger på rundt 8.

- Forholdet på 4,56 betyr at det er like i underkant av fem ganger så mange personer som sitter long som short i markedet, sa forskningssjef Will Duff Gordon ved Data Explorers til E24 mandag og fortsatte:

- Verdiene av utlånte aksjer (38 milliarder kroner) er på det høyeste nivået på to år.

Les også

Investorer vedder milliarder på Oslo Børs-stupDisse norske aksjene shortes mest- Kun pessimist noen timer om nattenEkspert advarer mot spekulant-fond- Short RecSaksøker stjerneforfatter- Daytrading er for idioter

Publisert:

Her kan du lese mer om