Kraftig fall for Element på Oslo Børs

Element-aksjen ramler 14 prosent på Oslo Børs fredag, etter et knippe nyheter det siste døgnet, deriblant at finansdirektøren slutter og revisoren skal byttes ut.

AKSJEFALL: Styreleder i Element, Lars Christian Beitnes, her ved en tidligere anledning.
Publisert: Publisert:

Handel i Element-aksjen er pauset på Oslo Børs i påvente av nyheter fra selskapet.

Aksjen var før handelsstansen ned 14,39 prosent for dagen.

Selskapet meldte fredag at finansdirektøren går av og det er via Dagens Næringsliv er blitt kjent at svenske myndigheter har varslet søksmål mot selskapets styreleder.

Elements største aksjonær Rikard Storvestre sier til Dagens Næringsliv at styreleder Lars Christian Beitnes burde gå av umiddelbart.

Les også: (+) Børskommentar: Har du penger i Element? Da bør du følge ekstra godt med

Voldsomt kursfall

Element har investeringer i gruvesektoren, i tillegg til en satsing på en kryptovaluta knyttet opp mot malmressurser.

Da selskapet i oktober i fjor varslet omlegging, fra rent gruveselskap til satsingen på en kryptovaluta sikret i fremtidig produksjon av jern og nikkel, ble aksjen sendt kraftig opp.

I år har derimot kursutviklingen gått motsatt vei. Medregnet fallet så langt fredag er Element-aksjen ned 72 prosent siden årsskiftet.

Les også: Regjeringen åpner for mineraljakt på havbunnen: Lanserer «oljelov» for mineralutvinning

Finansdirektøren går

Torsdag kveld meldte selskapet at Kim Andre Evensen går av som finansdirektør, noe som ble begrunnet med at han vil «søke nye utfordringer», på grunn av en reorganisering av finans- og regnskapsfunksjoner.

I tillegg ble det torsdag opplyst at styret i Element vil bytte revisor, på grunn av «utfordringer i samarbeidet med EY».

Styret i Element foreslår nå at PwC velges som ny revisor for selskapet, ifølge innkallingen til ekstraordinær generalforsamling som skal avholdes 14. desember.

Les også: Element åpner for flere kryptovalutaer

– Element går inn i viktige faser og økt kompleksitet i krevende utviklingsprosjekter i flere land, noe som gjør at selskapet vil styrke rutiner og den generelle rapportering, sier styreleder Lars Beitnes.

Ifølge Dagens Næringsliv har svenske myndigheter varslet søksmål mot Beitnes. Dette er knyttet til pensjonsfondet Falcon Funds, som myndighetene mener har påført svenske pensjonister tap. Selv avviser Beitnes påstandene.

Les også

– Et element av panikk

Les også

Kommentar: Tre spennende aksjer på turbulent børs

Publisert:

Her kan du lese mer om