Telenors Myanmar-lisens er godkjent

Siste hinder ryddet av veien for Telenor i Myanmar.

BREDERE TILGANG: Telenors utrulling i Myanmar rykker stadig nærmere. Det betyr flere tjenester til flere mennesker i det tidligere militærstyrte landet.
Publisert: Publisert:

- Vi har blitt informert om at parlamentet i Myanmar har godkjent telekommunikasjonslisensene. Nå går vi gjennom de endelige dokumentene, og vil på et tidspunkt eventuelt gi vår endelige aksept, sier kommunikasjonssjef Tor Odland i Telenor til E24.

Dermed er det i praksis duket for Telenors utrulling i Myanmar, dersom det norske selskapet finner det regulatoriske rammeverket tilfredsstillende.

Les også

Tommelen opp for Telenor i Myanmar

En talsperson for myndighetene forteller at den andre utenlandske operatøren, Ooredoo, vil få sin lisens overrakt under en seremoni i hovedstaden Naypyitaw.

En tilsvarende seremoni er planlagt for Telenor mandag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Viktigheten av denne signeringen består i at den vil bane vei slik at de kan starte operasjonene sine, sier kilden.

Forsinkelser

Telenor, ble sammen med qatarske Ooredoo, plukket ut som én av to utenlandske operatører i en anbudsrunde i fjor sommer.

Selskapet håpet opprinnelig å starte driften i landet rundt årsskiftet, men den politiske prosessen relatert til en ny telekommunikasjonslov har tatt lengre tid enn ventet.

Myanmar har 60 millioner innbyggere, svært lav dekningsgrad og er nå i ferd med å åpne for utenlandske selskaper etter årtier med militærstyre. De utenlandske operatørene lokkes av svært lav såkalt mobilpenetrasjon, rundt åtte prosent.

Hvor mye Myanmar-satsningen vil koste Telenor er foreløpig ikke kjent, men konsernsjef Jon Fredrik Baksaas har tidligere opplyst at de ikke ser for seg investeringer som overstiger det selskaper har gjort i Pakistan. Dette tilsvarer rundt to milliarder dollar.

Les også:

Duket for budkrig om Myanmars olje og gassMyanmars teleselskap vil ta opp kampen med TelenorTelenor vil tilby smarttelefoner til under 50 dollar

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om