Statoil flytter 209 årsverk ut av selskapet

Skal redusere kostnader ved å outsource virksomheter. Samtidig vurderes nye runder med outsourcing.

HÅPER PÅ REDUSERTE KOSTNADER: Statoil-sjef Helge Lund og hans lederteam håper å kunne redusere kostnadene ved å utplassere deler av virksomheten til eksterne leverandører.

 • Jo Andre Aakvik
 • Thomas Solberg
 • Sophie Lorch-Falch
Publisert:

I en pressemelding tirsdag morgen opplyser Statoil at det har besluttet å flytte virksomheter innen IT, eiendomsdrift og økonomi og finans til eksterne leverandører.

I alt skal 209 årsverk outsources, opplyser selskapet.

Det er Capgemini som skal overta enkelte av Statoils IT-tjenester, Accenture skal bistå med finans og økonomi mens Coor Service Managament skal inn og drifte eiendommer.

– Etter grundig evaluering har vi konkludert med at det er et solid forretningsmessig rasjonale for outsourcing innen disse tjenesteområdene. Samarbeidet med de tre valgte leverandørene vil gjøre oss i stand til å styrke vår konkurranseevne ved å redusere kostnadene og øke fleksibiliteten, samtidig som vi opprettholder riktig servicenivå, sier Torgrim Reitan, konserndirektør for økonomi og finans i Statoil.

De ansatte som berøres av outsourcingen vil i de fleste tilfellene få tilbud om jobb hos de nye leverandørene, opplyser Statoil i meldingen.

Vil vurdere flere

Gjennom våren kan det bli aktuelt med nye runder med outsourcing, sier pressetalsperson Fredrik Norman til E24.

- Vi vil vurdere hvordan Statoil kan drive mest effektivt og ressursnyttig fremover, og det vi har sagt er at vi vil vurdere å outsource enkelte stillinger innen HR, en eventuell beslutning om det vil tas i løpet av andre kvartal, sier han.

Anbud

Valget av de tre eksterne leverandørene skjer etter en anbudsprosess, som startet i 2013.

«Tilbudene har nå blitt evaluert gjennom en grundig anskaffelsesprosess, og Statoil har besluttet å gjennomføre outsourcing av oppgaver innen de tre områdene», skriver Statoil i meldingen.

Statoil har en intern tjenesteleverandør av ulike oppgaver. 60 prosent av de tjenestene den interne leverandøren utfører, leveres i dag av eksterne leverandører.

– Statoil ASA har lang erfaring med outsourcing. En rekke tjenester leveres allerede til selskapet av eksterne leverandører. Vi vil trekke på denne erfaringen for å ivareta våre ansatte på best mulig måte, sier Reitan.

Mindre en fryktet

Stavanger Aftenblad skrev tirsdag morgen at opptil 350 stillinger i Statoil kunne være på vei ut av landet, og at det mandag hadde vært intens møtevirksomhet mellom ledelse og fagforeninger.

Samtidig skrev avisen at det i fagforeningene var stor uro knyttet til spørsmålet om utflytting eller utflagging av arbeidsplasser.

VG kunne i fjor sommer gjengi deler av et internt arbeidsdokument i Statoil, som anbefalte å flytte rundt 1.000 stillinger i Statoil til utlandet.

Les også:

Internt dokument avslører: Statoil planlegger å flagge ut norske jobberYS-tillitsvalgt kraftig ut mot Statoil: - Pinlig brudd på spilleregleneStatoil-topp om outsourcingen: - Det er ikke vi som går foran, det er vi som kommer etterLO-leder Gerd Kristiansen kraftig ut mot Statoils salgsplaner

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Equinor

Flere artikler

 1. - Vi er svært skuffet over Statoil

 2. Statoil om outsourcingen: - Vil spare flere hundre millioner i året

 3. Betalt innhold

  Statoil fortsetter kuttingen

 4. Betalt innhold

  Outsourcer færre enn planlagt, flest i Stavanger

 5. Betalt innhold

  – Vurderer flere kutt