Aker Biomarine med ny milliardavtale

Røkkes krillselskap skal selge krillolje for inntil halvannen milliard kroner til Schiff Nutrition International.

SELGER MER KRILL: Kjell Inge Røkke kontrollerer Aker Biomarine gjennom Aker Seafoods, og er selv styreleder i krillsatsningen.
Publisert:

Aker Biomarine og Schiff Nutrition International har utvidet avtalen om levering av høykvalitets Aker Biomarine krillolje til Schiff i minimum fem år til 30. juni 2016.

Det melder Aker Biomarine i en børsmelding onsdag.

- Dette er en opptrapping av kundeforholdet til Schiff Nutrition, både med hensyn til innovasjon av nye produkter og dybden i partnerskapet, sier konserndirektør i Aker Biomarine Matts Johansen til E24.

- Vi har hatt en veldig god relasjon med selskapet lenge, og det har vært en formidabel vekst i etterspørselen etter produktene de lager med vår krillolje, fortsetter han.

Børsjubel

Røkke-selskapet har forpliktet seg til å levere inntil 300 tonn krillolje i året de neste fem årene.

- 300 tonn olje tilsvarer 300 millioner kroner, sier Johansen.

Markedet tar godt imot nyheten om at Aker Biomarine skal knyttes enda tettere til det amerikanske kosttilskuddsselskapet, og sender aksjen opp rundt ti prosent når børsen åpner onsdag.

Følg Aker Biomarine på E24 Børs

Største kunde

Aker Biomarine har lenge vært leverandør av krillolje til den amerikanske kosttilskuddsgiganten, som står bak verdens ledende krillolje merkevare, Megared.

- Schiffs produkt har nylig tatt posisjonen som det største Omega 3-produktet i det amerikanske markedet. Det har vært en formidabel vekst så langt, og Schiff er vår desidert største kunde i dag.

Aker Biomarine er eksklusiv leverandør av Superba krillolje og andre krillbaserte produkter til det amerikanske selskapet.

Aker BioMarine

I tillegg er selskapene er enige om å samarbeide om nye produktmuligheter.

Skal lage mer krill

- Vi arbeider målbevisst for å bygge den ledende virksomheten med førsteklasses merkevarer, og Schiff er opptatt av å skape langsiktige relasjoner med kvalitetsleverandører, sier konsernsjef Tarang Amin i Schiff Nutrition International i børsmeldingen.

I tillegg sier han at selskapet vil samarbeide med Aker Biomarine om fremtidige krillprodukter og innovasjon.

- Schiff Nutrition, med selskapets ledende merkenavn Megared, er en plattform for langsiktig vekst i Aker Biomarine. Vi er stolte over å være partner med Schiff i den videre utviklingen av fosfolipid krillolje uten ettersmak eller lukt av fisk. Schiff Nutrition har investert betydelig for å vokse denne kategorien, sier Hallvard Muri, konsernsjef i Aker Biomarine.

Publisert:

Her kan du lese mer om