Northland-nytt sender aksjen til værs

Selskapet mener de snart har sikret finansieringen frem til april.

SKAL HA SIKRET FINANSIERING: Northland Resources mener de nå har sikret den kortsiktige finansieringen. Illustrasjonsbilde av selskapets gruvevirksomhet.
Publisert:

I en børsmelding fredag formiddag melder det kriserammede gruveselskapet Northland Resources at en kortsiktig finansieringsløsning er i ferd med å komme på plass.

Selskapet er i dialog med obligasjonseierne og de største leverandørene for hvordan driften kan videreføres på kort sikt.

I februar søkte selskapet konkursbeskyttelse for sin svenske virksomhet.

Les også: Northland får leve videre

Nå melder Northland at kreditorene og selskapet er enige om at det trengs ytterligere finansiering på rundt 20 millioner dollar. Av dette bes obligasjonseierne spytte inn nye 10 millioner dollar.

Northland-aksjen er opp over 30 prosent fredag formiddag.

Pengene fra obligasjonseierne skal dekkes inn via en sperret konto.

Den 21. februar fikk Northland utbetalt seks millioner dollar fra denne kontoen.

Hvis ytterligere 10 millioner dollar skal utbetales vil det stå igjen 62,6 millioner dollar på denne kontoen, under forvaltning av tillitsmannen.

- Ingen effekt på produksjonen

Northland har som følge av de økonomiske problemene måttet skjære kraftig ned i drifts- og investeringsutgiftene.

Nå melder selskapet at styret har slått fast at kuttene i investeringsutgiftene ikke vil påvirke selskapet langsiktige produksjonsplan på noen nevneverdig måte.

Ifølge Northland har de mottatt flere konkrete finansieringstilbud med tanke på en langsiktig løsning fra flere investorgrupperinger.

Gitt at den kortsiktige finansieringen nå faller på plass, sier selskapet at det vil dekke driften frem til midten av april, og muligens lenger frem i tid.

Innen den tid mener de at en langsiktig finansiering skal være på plass.

Les også

Northland Resources minsket tapeneHer er Northlands største kreditorerNorthland søker konkursbeskyttelseNarvik frykter ikke Northland-konkursNorthland-långiver: - Vil ha pengene tilbakePeab: - Vi er i tett dialog med Northland

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om