Statoil og DNO flekser oljemuskler på Børsen

Siden amerikanske børser har hatt langhelg må Oslo Børs finne sin egen vei tirsdag formiddag. Takket være flere oljeaksjer ser den veien ut til å peke oppover.

Publisert:

E24 BØRS: Følg aksjene på Oslo Børs her

Fordi amerikanerne hadde sin Labor Day-helg nå ved inngangen til september, måtte aksjemarkedet se mot Asia for å se an stemningen i de globale finansmarkedene tirsdag.

Der startet Tokyo-børsen med en kraftig oppgang, mens resten av Asia viste en noe mer blandet bilde.

Alt tatt i betraktning ser det ut til at markedet fortsatt er optimistiske her på det europeiske kontinentet, som starter med en jevn oppgang.

Hovedindeksen på Oslo Børs starter opp 0,42 prosent til 616,12 poeng. Dermed fortsetter Børsen opp etter gårsdagens positive slutt, og har klart å hente inn fallet man så på torsdag og fredag i forrige uke.

Det er fortsatt lite å juble over fra et norsk perspektiv når man ser på oljeprisen. Et fat nordsjøolje (Brent) handles nå til 102,5 dollar i spotmarkedet, ned 0,09 prosent. Et fat amerikansk lettolje (WTI) handles til 95,62 dollar.

Viser styrke

Oppgangen på Oslo Børs preges av at både Statoil og DNO stiger med henholdsvis 1,35 og 1,95 prosent.

Det er andre dagen på rad at Statoil-aksjen nå stiger, og aksjen har nå kommet tilbake til nivået vi så den 11. august.

Interessen for DNO-aksjen er fortsatt stor på Børsen, og aksjen er blant de mest omsatte fra start. Etter at urolighetene i Irak blusset opp, grunnet fremmarsjen av ISIL-terroristene, fikk aksjen seg en kraftig motgang i starten av august.

Etter at amerikanerne og kurderne klarte å slå tilbake terroristene på flere fronter, har imidlertid aksjen styrket seg igjen, og ligger nå i det øvre kursintervallet vi har sett siden august.

Blant de andre aksjene som er mest omsatt tirsdag formiddag finner vi Yara (ned 0,39 prosent), Norsk Hydro (opp 0,94 prosent) og seismikkselskapet PGS (ned 2,17 prosent).

Les også:

Brekke tar tømmene i ThailandAker Solutions flytter geologene til «verktøykassen» AkastorActa-anken vil koste domstolene minst to mill.

Publisert:

Her kan du lese mer om