Investor: Vil finne kjøper av Norske Skog innen seks måneder

Investor Rikard Storvestre vil gjøre det ingen har klart før ham.

DET UMULIGE: Mange har forsøkt, men ingen har lyktes. Nå vil investor Rikard Storvestre få solgt Norske Skog innen et halvt år.
Publisert: Publisert:

- Jeg har selv solgt et titall selskaper gjennom tidene, både store og små, og har gjort endel ting som er riktig i den forbindelse, sier investor Rikard Storvestre til Dagens Næringsliv.

Med denne bakgrunnen tar kosttilskuddsgründeren nå sikte på å finne en kjøper av den norske papirgiganten innen seks måneder.

Største aksjonær

Etter å ha kjøpt seg kraftig opp nylig, er Storvestre nå største aksjonær i Norske Skog, og eier 3,6 prosent av aksjene.

- Bruden er pyntet og klar til å selges. Det en ikke får til på seks måneder, får en ofte ikke til på ti år. Det må skje noe raskt, og det vil jeg være en pådriver for, sier han til avisen.

Storvestre skryter av endringene og kuttene som Norske Skog-sjef Sven Ombudstvedt har gjort det siste året.

De tre ulønnsomme fabrikkene er solgt, og i vinter solgte skogeierandelslaget Viken Skog seg ut.

Vil ha 20 kroner

Dermed forsvant største eier, og banet vei for Storvestre, som sier han tror de fleste aksjonærene i Norske Skog vil være fornøyd hvis de får 20 kroner per aksje.

Aksjen til Norske Skogindustrier(NSG) ble i går omsatt for 4,90 kroner på Oslo Børs. På det siste året har kursen falt med 5,95 prosent.

- Norske Skog er ikke på børs i 2013, sier Storvestre.

Følg aksjen med E24 BØRS

Publisert: