Slepes til topps på Børsen

Sevans tidligere kostnadssluk endelig mot produksjon. Det sender aksjen til værs.

SEVAN I SOLOPPGANG: Aksjen i Sevan Marine har fått seg et løft etter at riggen Voyageur Spirit forlot verftet Nymo i Arendal søndag morgen. Her er bildet fra slepet.
Publisert:

Oslo Børs innleder den første dagen i oktober med mild oppgang. Like etter mandagens åpning sendes hovedindeksen opp 016 prosent til 446,58 poeng.

Markedsbildet tidligere i dag var preget av både helgens uro i Spania over landets nye statsbudsjett, og dystre tall fra Kina og Japans industri.

Riggslep
På Oslo Børs er imidlertid riggselskapet Sevan Marine i fokus.

Det skjer etter at det flytende produksjonsfartøyet Voyageur Spirit søndag morgen forlot verftet det har vært på siden høsten 2010.

Riggen, som skal i produksjon for Eon på Huntington-feltet i britisk del av Nordsjøen, skal nå være under slep frem til torsdag.

Les også: Endelig, nå er Sevans Voyageur på vei til jobb

Sevans karakteristiske sylinderformede fartøy har vært til oppgradering på Nymo-verftet i Arendal, hvor den har fått økt prosesseringskapasitet.

Sevan Marine er opp 4,58 prosent til 16 kroner.

Dette er også positivt for det lille selskapet Norwegian Energy Company (Noreco), som sitter på 20 prosent av feltet.

Noreco fikk inn pengene

Oljeselskapet Noreco melder mandag morgen at de har fått inn 400 millioner i en rettet emisjon, til en kurs på 3,70 kroner per aksje.

Det er en rabatt på rundt 25 prosent fra aksjens siste kurs.

Handelen i Noreco-aksjen ble stanset like etter klokken 10 fredag, grunnet en flom av meldinger fra selskapet, blant annet om den rettede emisjonen.

I tillegg til emisjonen skal selskapet utstede 300 millioner kroner i et nytt obligasjonslån med forfall i desember 2013.

Les saken: Noreco henter 700 millioner, og krever staten for penger

Oslo Børs sendte ut en pausemelding for aksjen og informerte om at handelen ville bli stoppet inntil selskapet hadde gitt en videre forklaring på situasjonen.

I en annen børsmelding skriver selskapet at aksjen fra og med mandag vil handles uten rett til å delta i en påfølgende emisjon på 70 millioner kroner.

Laksekjøp

Cermaq melder i en børsmelding mandag morgen at de har inngått en avtale om å kjøpe hele det chilenske oppdrettselskapet Cultivos Marnios Chiloé for tilsammen 110 millioner dollar, rundt 630 millioner kroner.

Cermaq stiger 1,67 prosent.

DNO International
Når det gjelder DNO International, så kom det i går nok en rapport om at eksportbetalingen fra sentralregjeringen i Bagdad til de kurdiske selvstyremyndighetene.

Les også: Kurdisk oljeminister- Pengene overføres i dag

Aksjen stiger 1,19 prosent til 11 kroner.

Publisert:

Her kan du lese mer om