Deutsche Bank trikset med Libor

Den tyske storbanken Deutsche Bank innrømmer at «et begrenset antall» ansatte i banken har vært involvert i den såkalte Libor-skandalen.

TRIKSET: Deutsche Bank er nå dratt inn i Libor-skandalen. Her er bankens nye, to toppsjefer Anshu Jain (t.v.) og Juergen Fitschen.

MICHAEL PROBST
  • NTB
Publisert:

I et brev til de ansatte i banken, som nyhetsbyrået AFP har fått tilgang til, skriver styreleder Paul Achleitner at det er satt i gang en intern gransking av bankens rolle i rentetriksingsskandalen som har rystet finansverdenen de siste ukene.

Libor-renten (London Interbank Offered Rate) er en styringsrente som gjelder for lån mellom banker. Ved å sette renten ned til et urealistisk lavt nivå, kan banker lure markedet til å tro at de står sterkere enn de egentlig gjør. Det er dette den britiske storbanken Barclays ble anklaget for i juni, og som førte til at både toppsjef Bob Diamond og styreleder Marcus Agius måtte gå av.

Etterforskere mistenker at de Barclays-ansatte sto i ledtog med ansatte i flere andre europeiske storbanker.

– Så langt i etterforskningen kan vi si at ingen tidligere eller nåværende medlemmer av styret har hatt noen upassende rolle i saken, skriver Achleitner i brevet.

– Etterforskningen har vist at et begrenset antall ansatte, som handlet på eget initiativ, opptrådte på en måte som ikke er i tråd men bankens standarder. Vi har fulgt dette opp, skriver han.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Skandalebank medmilliardoverskudd

  2. – USA etterforsker banker for rentefiksing

  3. Nye europeiske storbanker under Libor-lupen

  4. Annonsørinnhold

  5. Skandalebank har utnevnt ny styreleder

  6. Barclays-sjefen går