Deutsche Bank trikset med Libor

Den tyske storbanken Deutsche Bank innrømmer at «et begrenset antall» ansatte i banken har vært involvert i den såkalte Libor-skandalen.

TRIKSET: Deutsche Bank er nå dratt inn i Libor-skandalen. Her er bankens nye, to toppsjefer Anshu Jain (t.v.) og Juergen Fitschen.

MICHAEL PROBST
Publisert:

I et brev til de ansatte i banken, som nyhetsbyrået AFP har fått tilgang til, skriver styreleder Paul Achleitner at det er satt i gang en intern gransking av bankens rolle i rentetriksingsskandalen som har rystet finansverdenen de siste ukene.

Libor-renten (London Interbank Offered Rate) er en styringsrente som gjelder for lån mellom banker. Ved å sette renten ned til et urealistisk lavt nivå, kan banker lure markedet til å tro at de står sterkere enn de egentlig gjør. Det er dette den britiske storbanken Barclays ble anklaget for i juni, og som førte til at både toppsjef Bob Diamond og styreleder Marcus Agius måtte gå av.

Etterforskere mistenker at de Barclays-ansatte sto i ledtog med ansatte i flere andre europeiske storbanker.

– Så langt i etterforskningen kan vi si at ingen tidligere eller nåværende medlemmer av styret har hatt noen upassende rolle i saken, skriver Achleitner i brevet.

– Etterforskningen har vist at et begrenset antall ansatte, som handlet på eget initiativ, opptrådte på en måte som ikke er i tråd men bankens standarder. Vi har fulgt dette opp, skriver han.