Åtte storbanker er alle positive til Facebook

Etter lang ventetid kan endelig bankenes analytikere gå ut med anbefalinger på Facebook. Alle venter opptur for aksjen.

OPPTUR: Åtte storbanker har tatt opp analysedekning av Facebook. Alle ser oppside.
Publisert: Publisert:

Det har vært en heftig måned for Facebook etter de ble et børsnotert selskap.

En mislykket børsnotering, store tekniske problemer rundt handelen og laber interesse fra investorer har preget den første måneden.

Onsdag kunne endelig de store bankene gå offentlig ut med sine anbefalinger av Facebook, og alle de store gir tommelen opp. Ikke én bank forventer kursfall fremover.

Les også: Smilefjesboken

Eliten er optimister

Få banker er mer annerkjent i verden enn JPMorgan Chase og Goldman Sachs, på tross av skandaler de siste årene. Og nettopp disse to utmerker seg med sine positive utsikter for Facebook-aksjen.

Den største optimisten er analytikerne i JPMorgan, som setter kursmålet til Facebook på 45 dollar - 35 prosent over siste omsetning på 33,10 dollar.

JPMorgan skriver i sin analyse at Facebook er «den underliggende sosiale rammen for internett». Anbefalingen er «overvekt».

Goldman Sachs forventer å se aksjen stige til 42 dollar, og mener at Facebook vil «dominere neste fasen av internett», og setter en kjøps-anbefaling.

AksjeLongname: Facebook Inc. - Class ATicker: FBMarked: NASOrganiasonsnummber: TSID:Trade time: 2012-06-26 22:00:00Last: 33.1Close: 32.06Periode: 1year

De mer nøytrale

Morgan Stanley, banken som ledet børsnoteringen av Facebook, har et forsiktig kursmål på 38 dollar per aksje. Morgan Stanley skriver at dette er «starten på den sosiale æraen».

På tross av det relativt lave kursmålet, har banken en kjøpsanbefaling på Facebook-aksjen.

Merrill Lynch, meglerhuset til Bank of America, setter også kursmålet på 38 dollar og skriver at det «liker Facebook, men at overgangen til mobil vil ta tid», og har kun en nøytral anbefaling.

Også Barclays holder seg nøytral og har kursmål på 35 dollar. Barclays er også skeptisk til Facebooks evne til å tjene penger på mobil-utgaven.

Analytikerne i Citi setter kursmålet til 35 dollar, og ser stort potensial på lang sikt, men er skeptisk på kort sikt.

Aller lavest kursmål får Facebook fra Credit Suisse, på bare 34 dollar, men nøytral anbefaling.

Kursmålet er kun 90 cent over dagens aksjekurs.

Les også:

Publisert:

Her kan du lese mer om