Vil hente ut eiendeler

– Når situasjonen er trygg, vil mannskaper gå inn i skipet for å hente ut eiendeler, sier konsernsjef Olav Fjell til NRK.

SLAGSIDE: Konsernsjef i Hurtigruten Olav Fjell forran hurtigruteskipet Nordlys der den ligger til kai i Ålesund med sterk slagside fredag ettermiddag. To personer omkom i en brann i skipets maskinrom torsdag morgen.
Publisert: Publisert:

Hurtigruteskipet Nordlys krenger lørdag morgen bare mellom 7 og 8 grader, og hurtigrutesjefen vil få hentet ut alle eiendeler fra skipet.

Men først vil skipet bli rettet noe mer opp. Passasjerene vil ikke få lov til å gå om bord i skipet som nå ligger til kai i Ålesund, kun mannskapene.

– Mannskapene vil gå inn i lugarene og hente ut eiendeler, sier konsernsjef Olav Fjell i Hurtigruten ASA til NRK.

Deretter vil eiendelene bli merket og sendt hjem til hver enkelt av passasjerene.

Taues til verft

Når arbeidet med å rette opp skipet og hente ut eiendeler er ferdig, vil Nordlys ifølge Fjell bli tauet til et verft for midlertidige reparasjoner, og så kanskje bli sendt videre til et annet verft for mer omfattende reparasjoner.

AksjeLongname: HurtigrutenTicker: HRGMarked: OSEOrganiasonsnummber: 914904633TSID: Trade time: 2011-09-16 17:30:00Last: 3.36Close: 3.3Periode: 7days

Arbeidet med å rette opp skipet fortsetter i strålende solskinn lørdag formiddag. Sammen med kaptein John Tindvik, bergingsledelsen og politiet har konsernsjefen gått om bord i Nordlys for å få et inntrykk av situasjonen. Om kort tid vil de informere om skipet tilstand og arbeidet videre.

LES OGSÅ: Forsikringsselskap dekker redningen

Publisert:

Her kan du lese mer om