Forventer at Rec-aksjen skal stupe

Etter Rec-kollaps forventer meglerhus stor nedtur.

REC: Agilis spår Rec-fall. Her er finansdirektør Bjørn Brenna (t.v.) og konsernsjef Ole Enger rett før presentasjonen av resultat for 4. kvartal 2010.
Publisert:

AksjeLongname: Renewable Energy CorporationTicker: RECMarked: OSEOrganiasonsnummber: 977258561TSID: Trade time: 2011-09-16 12:53:40Last: 7.535Close: 7.35Periode: 7days

Analytiker Henrik Seland i Agilis har nettopp oppdatert sin vurdering av Rec-aksjen, og han fraråder meglerhusets kunder fra å kjøpe aksjen.

Aksjen får en sterk salgsanbefaling og et kursmål på skarve 4 kroner. Dette er 45 prosent lavere enn dagens kurs.

Lite vind og uten ror

«Selskapet har i dag nådd topp produksjonskapasitet, og vil trenge støtte fra både långivere og aksjonærer for å utvikle produksjonsstrategier. Orkla er ikke i en slik posisjon, og har dermed satt Rec i en strategisk ubesluttsom posisjon», heter det i analysen.

«Konsernsjef Enger vil nå bli tvunget til å være en del av enten et garasjesalg , eller se at Orkla sprer sine aksjer til uforpliktede aksjonærene enten innenfor rekkene av Orklas aksjonærer, eller industrielle investorer som absolutt ikke vil være villige til å betale en premie for eventuelle Rec-eiendeler».

Det nye kursmålet, på 4 kroner, er et kraftig kutt fra det tidligere kursmålet på 13,60 kroner.

Selger Rec

Recs største aksjonær, Orkla, avholdt onsdag kapitalmarkedsdag i London.

Der ble det varslet at Orkla vil endre selskapets strategiske fokus til merkevarer, og at aksjeporteføljen, som består av Rec, Borregaard og Sapa er utenfor selskapets fremtidige vekstområde.

- Det er en klar mulighet for Orkla å utnytte selskapets kjernekompetanse til å forsterke Orklas posisjon som det ledende nordiske merkevareselskapet, sa Orklas konsernsjef Bjørn Wiggen onsdag.

Selskapet melder at det skal fortsette å jobbe aktivt sammen med Rec, for å styrke virksomheten, for så å selge seg ut av solenergi-selskapet det eier 39,7 prosent av.

I etterkant steg Rec-aksjen 12 prosent, for så å falle 12 prosent.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no