LEVERER Q2-RESULTAT: Bedre enn fryktet fra Norsk Hydro

Aluminiumsgiganten leverer svake tall, men mye bedre enn fryktet.

KNUSER FORVENTNINGENE: Hydro kom unna med et minde underskudd enn ventet.

Espedal, Jan Tomas
  • Aleksander Nordahl
Publisert:,

Aluminiumsgiganten Norsk Hydro

OSE

NHY

overrasker med et betydelig bedre resultat enn det markedet fryktet.

Hydros driftsresultat (EBIT) i andre kvartal kom på minus 618 millioner kroner. Reuters analytikerestimater tilsa et underskudd på 1,14 milliarder kroner.

- Selv om vi nå gjennomgår den mest krevende perioden aluminiumindustrien noen gang har sett, har vi oppnådd svært positive effekter av de kostnads- og kapasitetsjusteringene vi har gjennomført, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i kvartalsrapporten.

Inntektene var også overraskende høye sammenlignet med analytikernes tall. I andre kvartal hadde Hydro inntekter på 17,1 milliarder, mens det var ventet 14,1 milliarder.

Analytikernes forventninger:

Etterspørselen har flatet ut

At Hydro ville komme med dårlige tall var ventet, siden aluminumsprisen har falt historisk mye, men nå ser Hydro tegn til at prisen har stabilisert seg.

Aluminiumsprisene har tilsynelatende flatet ut etter en liten oppgang den siste tiden. Samme utvikling ser Hydro i etterspørselen.

"Etterspørselen etter aluminium har tilsynelatende flatet ut på et lavt nivå etter historisk fall", skriver Hydro i rapporten.

- Vi er fortsatt forsiktige når det gjelder utsiktene for den globale etterspørselen etter aluminium i andre halvår, som normalt er sesongmessig svakere enn de foregående seks månedene, og vi vil fortsette vårt program for kostnadsreduksjoner og opprettholde finansiell fleksibilitet, sier han.

Har nådd målene

Andre kvartal har vært preget av en omfattende restrukturering i Hydro, noe Brandtzæg trekker frem.

Kapasiteten er redusert med 36 prosent, eller omtrent 460.000 tonn i året.

- Vi har nådd våre mål om å tilpasse størrelsen på struktur, bemanning og kostnadsnivå for stabs- og støttefunksjoner, noe som forventes å gi en kostnadsbesparelse på 700-800 millioner kroner fra 2010, sier Brandtzæg.

Restruktureringene fører til at Hydro i løpet av året skal minke staben med 4.500 ansatte, noe selskapet også tidligere har meldt. Selskapet opplyser til E24 at de ved utgangen av andre kvartal var 21.000 ansatte, mot 23.000 ansatte da kuttene ble igangsatt.

- Med den betydelige reduksjonen vi har gjort i driftskapitalen, reduserte innsatskostnader og styrkede markedsposisjoner er vi godt posisjonert til å utnytte muligheter, sier Brandtzæg.

Følg Norsk Hydro på E24 Børs!

Til forsiden

Her kan du lese mer om

  1. Norsk Hydro
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. FORTSATT STOR LAGERBEHOLDNING: Hydro stoler på kinesisk vekst

  2. Resultatsmell for Norsk Hydro

  3. Hydro: - Vi har gjort vårt

  4. Annonsørinnhold

  5. Svakere fra Hydro

  6. Sterkere fra Hydro