Yara frir til nye låntagere

Gjødselprodusenten vil utnytte de forbedrede lånevilkårene til å ta utstede nytt obligasjonslån.

FØLGER KREDITTMARKEDET: Konsernsjef Ole Jørgen Haslestad Yara forstår seg ikke bare på gjødsel. Også finansmarkedene følges med argusøyne og utnyttes når de bør.
Publisert:

Yara

OSE

YAR

har torsdag initiert en ny utstedelse av obligasjoner i det amerikanske markedet.

- Yara vil for andre gang utstede 10-års obligasjoner i det amerikanske obligasjonsmarkedet under forutsetning av akseptable markedsforhold, skriver selskapet i en børsmelding torsdag.

Beløp og vilkår avhenger av markedet.

- Det er markedet som bestemmer beløpet. Vi går nå ut med en melding hvor vi tilbyr kreditorer til å melde seg så får vi se hvor stor interessen er og hvilke vilkår vi får, sier investor relations-direktør Torgeir Kvidal i Yara til E24.

Les også:

- Bedring i kredittmarkedet

Selskapet ser bedring i kredittmarkedet og ønsker å utnytte det.

- Vi ønsker å forlenge avdragsprofilen når vi nå ser at obligasjonsmarkedet har åpnet seg for bedre vilkår. Dette er på mange måter en refinansiering for å forlenge avdragsprofilen, sier Kvidal.

Yara vil bruke mottatt beløp fra den nye utstedelsen til nedbetaling av kortsiktig gjeld. Det er særlig brofinansieringen i forbindelse med oppkjøpet av det kanadiske selskapet Saskferco i juli i fjor som Yara ønsker å refinansiere.

- Dette obligasjonslånet skal blant annet erstatte banklånet og brolånet i forbindelse med Saskferco-oppkjøpet, sier Kvidal.

Les mer:

Yara la ut sitt første dollar-obligasjonslån på 500 millioner dollar i desember 2004 med forfall i 2014.

Flere nyheter på E24

Publisert:

Her kan du lese mer om