Nedtur for Aker Solutions

Inntekter og resultat faller for Aker Solutions.

Poppe, Cornelius
  • Tor Øyvind Andersen
Publisert:

Aker Solutions

OSE

AKSO

når ikke helt opp til analytikernes forventninger med sitt resultat for andre kvartal.

Oljeserviceselskapet kan vise til et brutto driftsresultat (EBITDA) på 951 millioner kroner, mens forventningene til analytikerne lå på 1,05 millioner kroner, ifølge Reuters. Inntektene endte på 11,9 milliarder kroner, mens forventningene lå på 12,06 milliarder.

EBITDA-marginen endte på 8 prosent

Sterk ordreinngang

Konsernet landet ordre for 15 milliarder kroner i løpet av andre kvartal, og ordreboken var ved utgangen av kvartalet på 60,3 milliarder kroner. Fungerende konsernsjef Øyvind Eriksen sier i en melding at ordreinngangen har vært sterk. Man må tilbake til andre kvartal i 2009 for å finne en høyere ordreinngang.

- Dette er en sterk ordreinngang og ordrereserve som vil gi oss økt forutsigbarhet fremover. Forretningsområdet Energy Development & Services (ED&S) hadde særlig god ordreinngang, som sikrer et godt basisvolum for forretningsområdets vedlikeholds- og modifikasjonsvirksomhet (MMO) de neste årene, sier Øyvind Eriksen, arbeidende styreformann i Aker Solutions.

I meldingen går det frem at selskapet ser for seg vekst i utlandet gjennom samarbeid med lokale partnere.

- Det ligger et klart potensial i å utvikle en leveransemodell som kombinerer erfaringen vår fra feltutbygginger og prosjektgjennomføring i Nordsjøen med lavkost ingeniør- og fabrikasjonsarbeid. For å gjennomføre dette vil vi aktivt søke lokale partnerskap i lovende olje- og gassregioner, som igjen vil generere lokal verdiskapning og gi oss tilgang til disse markedene. Våre lokale partnerskapsavtaler i Kina og Kasakhstan - hvorav sistnevnte ble kunngjort i dag - er to gode eksempler på denne strategien, sier Eriksen.

I en egen melding opplyser Aker Solutions at selskapet har inngått en partnerskapsavtale med KGNT Holding i Kasakhstan. Aker Caspian, som samarbeidsselskapet blir hetende, skal jobbe inn mot oljeindustrien i Det kaspiske hav.

Sjefen gikk

Simen Lieungh gikk overraskende av som konsernsjef i selskapet 15. juni etter uenighet med styret. Øyvind Eriksen har siden den gang fungert både som styreleder og konsernsjef i Aker Solutions. Eriksen er konsernsjef i Aker, som er hovedaksjonær i Aker Solutions sammen med den norske stat.

Lieunghs avgang førte umiddelbart til at aksjen falt kraftig tilbake, men den har siden slutten av juni krabbet noe oppover igjen. Onsdag sluttet aksjen på 82,10 kroner.

Det står ingenting om ny konsernsjef i kvartalsrapporten torsdag.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Aker Solutions

Flere artikler

  1. - Aksjen hadde falt uten salget

  2. - Solid, ikke spektakulært

  3. Ordreboken krymper

  4. Annonsørinnhold

  5. Gode tall fra Aker Solutions

  6. Stjernesmell for Røkke