Pareto: - Kjøp Rec

Risikoen i selskapet er redusert, mener meglerhus.

ROPER KJØP I REC: - Med sin egenutviklede FBR-teknologi, har Rec nå sjansen til å bli en ledende aktør i bransjen, heller enn å bli marginalisert over ti, mener Pareto.

Kyrre Lien
  • Even Landre
Publisert: Publisert:

Pareto Securities har endret syn utsiktene for solenergiselskapet Rec (Renewable Energy Corporation).

Meglerhuset hever nå sin anbefaling aksjen fra tidligere hold og mener det å er tid for kjøp.

Det fremgår av en analyse sendt ut mandag morgen.

«I de siste kvartalene har vi hatt størst oppmerksomhet mot gjeldssituasjonen i Rec. Men etter den nylige refinansieringen av gjelden og styrkelsen i solarmarkedet er det nå tid for å se på egenkapitalen», skriver meglerhuset i rapporten.

- Vi mener at en forbedret markedsbalanse bør kunne løfte inntjeningen i selskapet videre fremover. Imidlertid ser dette ut til å allerede være reflektert i aksjen, gitt den siste tidens oppgang. Men vi mener fortsatt at Rec vil greie å skape videre verdier med å relansere sitt ekspansjonsprosjekt for silisium, skriver Pareto.

Pareto mener at en fabrikk med en med kapasitet på 18.000 tonn kan øke verdien med 2,5 milliarder kroner, eller 1 kroner per aksje. Dette gitt et prisestimat på silisium på 22 dollar per kilo.

Selv om markedet fortsatt er svakt, og at risikoen fortsatt er høy, mener Pareto at Rec bør følge denne strategien aggressivt.

- Med sin egenutviklede FBR-teknologi, har selskapet nå sjansen til å bli en ledende aktør i bransjen, heller enn å bli marginalisert over tid.

- Potensielt kan en kunngjøring av ekspansjon utløse interesse fra aktører som ønsker å kjøpe Rec. En samarbeidsavtale med en annen partner, hvor Rec kan bidra med teknologi og den andre med en høyere andel av finansieringen, kan også være en attraktiv løsning, mener meglerhuset.

Anbefalingen endres fra hold til kjøp, og kursmålet heves fra 1,50 til 2,85 kroner per aksje.

Mandag formiddag er Rec-aksjen opp 6,51 prosent til 2,26 kroner.

Les også:

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Renewable Energy Corporation

Flere artikler

  1. Enger - du kan fortsette å smile

  2. Analytikerstanden strides om veien videre

  3. Ser rekordsvakt påfyll av nye ordre – jekker likevel opp aksjen

  4. Paretos analysesjef kjøpte aksjer: Tre uker etter kom kollegaens kjøpsanbefaling

  5. Pål Wibes jobbytte sender Europris og XXL hver sin vei på Børsen