Obligasjonseierne sier ja til Rec-splitten

Rec har nå fått ett av to grønne lys de trenger for å splitte selskapet.

Arkivbilde av konsernsjef Ole Enger i Renewable Energy Corporation (Rec).

Berit Roald
  • Marius Lorentzen
Publisert:

På et møte for obligasjonseierne i Rec tirsdag ble forslaget om å splitte opp selskapet tatt opp til votering. Det gikk obligasjonseierne med på.

Dermed gjenstår bare avstemningen på den ekstraordinære generalforsamlingen for å få fullt gjennomslag for å splitte Rec inn i Rec og Rec Solar.

Det kommer frem i en børsmelding fra selskapet tirsdag ettermiddag.

Det var den 18. juli det ble offentliggjort at selskapet ønsker å skille silisium- og solar-virksomhetene ut i to forskjellige selskap.

LES OGSÅ: Rec sukrer tilbudet til obligasjonseierne

Transaksjonen står og faller på at selskapet får refinansiert obligasjonsgjelden sin, og bare for fire dager siden sukret Rec tilbudet til obligasjonseierne for å få dette til.

I tillegg må altså aksjonærene i Rec godta forslaget, og selskapet skriver at de snart vil kalle inn til en ekstraordinær generalforsamling.

Den foreslåtte børsnoteringen av Rec Solar til 800 millioner kroner er støttet av de største aksjonærene i Rec.

Rec Solar vil ifølge selskapet bli et gjeldfritt selskap som vil være en ledende leverandør innenfor solcellepaneler og solcelleløsninger.

De 800 millionene fra børsnoteringen vil gå rett inn i kassen til gamle Rec, og selskapet regner med å sitte igjen med en gjeld på 1,7 milliarder kroner hvis transaksjonen går gjennom.

Les også

Rec splitter i to - deler opp silisium og solkraft- Kina-tollen er svært beklageligCiti tror RECs spin-off planer faller i grus

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Renewable Energy Corporation

Flere artikler

  1. Rec Solar har banket på børsdøren

  2. Rec fikk nytt ja

  3. Vil dele Rec i to

  4. – Det beste og eneste rette svaret

  5. Elkem vil kjøpe Rec Solar