General Electric bekrefter gigantfusjon

General Electric danner gigant innen oljeservice sammen med Baker Hughes, med en årlig omsetning på 260 milliarder kroner.

NY GIGANT: General Electric får 62,5 prosent av eierskapet etter fusjonen med Baker Hughes, som danner en gigant innen oljeservice midt i en tøff periode for industrien.

Foto: Yasuyoshi Chiba AFP
  • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:,

Det nye Baker Hughes, kontrollert av GE, vil være godt posisjonert til å høste kontrakter hvis oljeprisen stiger igjen, skriver selskapene i en melding.

Det nye selskapet får en samlet omsetning på 32 milliarder dollar (264,4 milliarder kroner), med aktivitet i 120 land. Samtalene om en fusjon ble først rapportert av avisen The Wall Street Journal sent forrige uke.

Det fusjonerte selskapet skal børsnoteres på New York Stock Exchange og ha delt hovedkvarter i Houston og London. Konsernsjef blir Lorenzo Simonelli, og GEs konsernsjef Jeff Immelt blir styreformann.

Les også

WSJ: Mot gigantfusjon mellom General Electric og Baker Hughes

Tøff periode

Oljeservicebransjen er inne i en tøff periode med fallende aktivitet, fordi oljegiganter utsetter prosjekter og reduserer investeringer, samtidig som de krever mer av leverandørene med mål om å øke produktiviteten og lønnsomheten.

Ifølge General Electric skal det nye Baker Hughes oppnå samdriftsfordeler på 1,6 milliarder kroner innen 2020.

Meldingen sier ingenting om hvorvidt den samlede arbeidsstyrken vil bli redusert, noe som ofte skjer etter sammenslåinger.

General Electric bruker 7,4 milliarder kroner på å betale aksjeeierne i Baker Hughes en engangssum på 17,50 dollar per aksje. Baker Hughes-eierne får 37,5 prosent av det fusjonerte selskapet, mens GE vil eie 62,5 prosent.

- Transaksjonen danner en industrileder, som er i en ideell posisjon til å vokse i ethvert marked, sier Jeff Immelt, som er konsernsjef og styreformann i GE.

I fjor måtte Halliburton betale Baker Hughes 3,5 milliarder dollar i kompensasjon etter at en planlagt fusjon gikk i vasken.

Les også

Spår fusjonsfest i oljeservicebransjen

Les også

Oljegiganter dropper fusjonsplaner

Her kan du lese mer om

  1. General Electric
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Toppsjefen reiste med to fly – ett av dem tomt – på forretningsreiser

  2. Nedbemanning før fusjon i Baker Hughes

  3. Betalt innhold

    Baker Hughes og GE skiller lag etter bare to år

  4. Annonsørinnhold

  5. Nyhetsbyrå: Baker Hughes forsøkte å sluke Subsea 7

  6. - Har vært høyest på listen over potensielle kjøpere av Aker Solutions