Selvaag-sjefen går på dagen

Baard Schumann går av som konsernsjef i Selvaag Bolig med umiddelbar virkning.

FERDIG: Baard Schumann forlater stillingen som toppsjef i Selvaag Bolig.
 • Anders Park Framstad
 • Asgeir Aga Nilsen
 • Marius Lorentzen
Publisert:

I en pressemelding fremgår det at fratredelsen er på styrets initiativ, men at partene ikke vil kommentere saken ytterligere.

– Jeg kan ikke uttale meg utover det som står i meldingen, sier Baard Schumann til E24.

– Vi er enige om at vi ikke kommenterer saken ut over det som fremkommer av børs- og pressemeldingen, skriver styreleder Olav Selvaag i en kommentar til E24.

Har du kjennskap til denne saken? Kontakt vår journalist Marius Lorentzen her!

Schumann erstattes av styreleder Olav H. Selvaag på midlertidig basis, mens Gisele Marchand blir fungerende styreleder.

Baard Schumann inntok sjefsstolen i Selvaag i 2008. Han hadde før dette vært administrerende direktør i NCC Bolig, markedsdirektør i Peab Bolig og regionsjef i DNB Eiendom.

45-åringen er i tillegg styreleder i foreningen Boligprodusentene.

E24 får opplyst at Schumann også fratrer dette vervet.

Umiddelbart kursfall

Børsnoterte Selvaag Bolig er en av landets største boligbyggere, og hadde ved utgangen av mars 1.511 boliger underbygging, til en total verdi av over syv milliarder kroner.

Selskapet har de siste årene levert jevn omsetning og økende driftsresultater. I fjor ble det notert et overskudd på 401,1 millioner kroner.

Under Schumanns ledelse har Selvaag Bolig også vært under myndighetens søkelys i enkelte tilfeller. Så sent som i januar i år fikk selskapet en bot på 500.000 kroner av Økokrim for sikkerhetsmangler på en byggeplass. I 2014 ble selskapet siktet for brudd på arbeidsmiljøloven.

Selvaag-aksjen falt markant etter at Schumanns avgang ble kjent. Den handles nå til 39,9 kroner per aksje, ned 5,67 prosent for dagen.

Analytiker Glenn Kringhaug i ABG Sundal Collier sier at han ikke kjenner noe mer til årsaken utover det som kommer frem i børsmeldingen, og at kursfallet er et resultatet av at dette er «overraskende og kom brått på».

– Nødløsning

Jan Petter Sisseners fond Sissener Canopus er blant de ti største aksjonærene i Selvaag Bolig, og blant dem som må se kursen falle betydelig på nyheten om Schumanns fratredelse.

Sissener understreker overfor E24 at han ikke kjenner årsaken til at Schumann går, men mener likevel flere ting tyder på at det ikke har skjedd frivillig.

– Alt tyder på at han har fått sparken. Hadde det vært en lengre overveielse som hadde ligget bak, hadde de utnevnt en ny administrerende med en gang. Her kommer de heller med en nødløsning som er å utnevne Olav Selvaag junior. Jeg tror jo ikke han tenkt å bli sittende, sier Sissener.

Les også

Jevnt salg, men nesten halvert resultat

Les også

– Gir nyboligkjøpere betydelig sterkere beskyttelse

Les også

Mer enn doblet lønnen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Selvaag Bolig

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Lukter det av Selvaag-kortene, er det bare å bli ferdig med det

 2. Baard Schumann går på dagen fra eiendomsselskap: – «No hard feelings»

 3. Selvaag Bolig sjefen Rolf Thorsen går på dagen

 4. Selvaag hopper på børs etter rekordutbytte

 5. Betalt innhold

  Disse fallskjermene ble utløst i 2018