H&M stopper produksjon av angoraklær

Flere kleskjeder har stanset import av angoraprodukter etter at dyrevernere slo alarm om dyremishandling. Nå har også klesgiganten Hennes & Mauritz gjort det klart at de stanser produksjon av angoraprodukter.

DYREPLAGERI: Majoriteten av ull som brukes i klær av angora kommer fra pelsfarmer der pelsen nappes av levende kaniner. Dette hevder dyrevernorganisasjonen Peta, som har dokumentert dyrplageriet med skjult kamera.

Peta Asia Pacific
  • NTB
Publisert:,

– H & M stanser umiddelbart produksjonen av alle angoraprodukter fram til vi blir forsikret om at vår strenge produktpolitikk blir fulgt. H&M aksepterer ikke at dyr blir dårlig behandlet. Vi tillater bare produkter laget av hår fra angorakaniner som kommer fra gårder med god dyredrift, skriver klesgiganten i en pressemelding.

Så sent som onsdag ble det klart at både Lindex, MQ og Gina Tricot inntil videre slutter å importere klær i angoraull. Før den eventuelt gjenopptas vil de undersøke om underleverandørene ettelever bestillers krav til dyrehold.

– Vi undersøker jevnlig våre leverandørers angoragårder. Napping er ifølge vår produktpolitikk ikke akseptabelt. Vi kommer nå til å intensivere antallet inspeksjoner hos våre underleverandører for å forsikre oss om at våre retningslinjer blir fulgt, forsikrer Hennes & Mauritz.

Importstansen kommer etter at dyrevernorganisasjonen Peta i en video viser hvordan oppdrettere av angorakaniner i Kina river av pelsen på skrikende kaniner. Prosessen gjentas hver tredje måned.

Kina står for 90 prosent av angoraproduksjonen i verden, men dyrevernorganisasjonen Djurens rätt har anbefalt forbrukere å unngå produktet helt uansett hvor klesplaggene kommer fra. Det er ifølge organisasjonen ikke mulig å vite hvilke plagg som har angora fra Kina ettersom det ikke er merket.

– Bekymrede forbrukere kan selvfølgelig levere tilbake et angoraprodukt som er kjøpt hos H & M og få pengene tilbake, understreker H&M.

Her kan du lese mer om

  1. H&M

Flere artikler

  1. Hennes & Mauritz gransker anklager om slavearbeid i Kina

  2. ABG anbefaler gigantoppkjøp av Hennes & Mauritz

  3. Klesgiganter faller på børsen: Rammes av usikkerhet

  4. Annonsørinnhold

  5. Avis: Apple vurderer å flytte iPhone-produksjon til USA

  6. H&M raser på børs - arvingen fikk lønnsøkning